Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP 100'NCÜ YAŞINI KUTLADI

CHP 100

CHP’nin 100'ncü kuruluş yıl dönümü Terme’de törenle kutlandı.

 CHP Terme İlçe Başkanlığı, Partisinin 100'ncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamından Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Atatürk anıtına çelenk sundu.
CHP İlçe Başkanı İbrahim Yavuz başta olmak üzere partililer törende bir araya geldiler.
Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyduklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı İbrahim Yavuz basın açıklaması yaptı.
Yavuz, şunları söyledi “Bir milletin esaretten kurtuluşuna ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir partinin, mirasını bir asra dayamış bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluyuz. Dünün zorluklarıyla büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin, yarının idealleriyle daha da büyüyeceğine olan inancımız tamdır. Büyük Atatürk; cumhuriyeti ilan etmeden 1922 Aralık'ında "Barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim" diyerek; kurtuluş Savaşı sonrası ülkemizin yeni bir yönetime kavuşmasıyla birlikte 9 Eylül 1923'te Türkiye'nin ilk siyasi partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurmuştur. Partimiz, Ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni biçimlendirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün izinde, topraklarımızın kutsallığına ve milletimizin kayıtsız şartsız egemenliğine dayanan Cumhuriyetin asırlık yolculuğuna eşlik etmiş bir partidir. Öyle ki, dünyada 100. yaşına erişmiş sayılı siyasi partiden birisi olma şerefine de sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık geleneği, siyasi birikimi ve tecrübesiyle çağdaş Türkiye'nin en önemli siyasi miraslarından biridir. Geçmişin mirasıyla Yeni Yüzyıla ilerleyen partimiz ülkemizin geleceğine işık tutmaya devam edecektir.100'üncü yılımız hepimiz için kutlu olsun.”