Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP TERME BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN DR. SALİH BOR MUTLU: HiZMET iÇiN BiZE RUHSAT VERiN!

CHP TERME BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN DR. SALİH BOR MUTLU: HiZMET iÇiN BiZE RUHSAT VERiN!

Geçtiğimiz hafta Samsun`da, CHP Parti Meclisince Terme CHP Belediye Başkan adaylığı resmileşen Dr. Salih Bora Mutlu, 11 Kasım 2013 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı`nda vatandaşlarla bir araya gelerek adaylığını açıkladı. Mutlu`yu, CHP Samsun il başkanı M

MUTLU: PARTİME MİNNETTARIM!
Konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Dr. Salih Bora Mutlu, “Çok değerli Termeliler, yaklaşık 1.5 yıl önce yapılan ve beni CHP Terme ilçe başkanı seçtiğiniz partimizin Terme ilçe kongresinde “Eğer benim Terme belediye başkan adayı olmamı istiyorsanız, beni ilçe başkanı seçin” demiştim. Partililerimiz de sağ olsunlar beni Terme belediye başkan adaylığı için ilçe başkanı seçmişti. Yaklaşık 6 ay önce Terme ilçe yönetim kurulumuzun kararı ve Samsun il başkanlığımızın onayı ile de Terme belediye başkanlığına adaylığımı açıklamıştım. Temmuz ayında resmi adaylık başvurumu yaparak Eylül ayında CHP Parti Okulunun Trabzon`da düzenlemiş olduğu eğitime katılmıştım. Bütün bu aşamaların sonunda 3 Kasım`da yapılan CHP Parti Meclisi kararıyla da Terme Belediye Başkan adaylığım onaylanmış oldu. Artık resmen CHP Terme Belediye Başkan adayıyım, umarım hepimize hayırlı olur. Bu konuda sayın il başkanıma, il yönetim kuruluma, il kadın ve gençlik kollarıma, ilçe başkanıma, ilçe yönetim kuruluna, ilçe kadın ve gençlik kollarıma, tabiki Samsun milletvekillerime kısaca partime minnettarım, teşekkür ediyorum.”dedi.

MUTLU: BANA GÖSTERİLEN TEVECCÜH İÇİN TEŞEKKÜRLER

Terme`ye, 21 yıl önce 1992 yılı Aralık ayında, kardan direklerin yıkıldığı, 15 gün elektriğin gelmediği, suların akmadığı bir kara kışta 11 aylık zorunlu hizmet için geldiğini hatırlatan Mutlu “O zaman 30 yaşında çiçeği burnunda genç bir hekimdim, 21 yıl önce Terme diye bir yerin olduğundan haberim bile yoktu. Adını ilk olarak Sağlık Bakanlığında mecburi hizmet kurasını çektiğimde duyduğu Terme ismi bende nedense hoş, huzur veren bir izlenim oluşturdu. 21 yıl önce doktorsuzluktan hastaların ayağı Samsun, Çarşamba ve Ünye`ye alışmıştı, o zaman benimle birlikte mecburi hizmet için Terme`ye gelen Dr. Sadık Muallaoğlu, Dr. Kenan Şen ile birlikte hastaları Terme`ye alıştırmak için çok uğraştık. Daha sonraları Samsun`a biz göndersek de onlar gitmek istemedi. Ameliyat olmaya gelen hastalarımın, o zamanlar bana söylediği, yaptığım mesleğin ne kadar kutsal bir iş olduğunu anlatan bir sözü vardı ‘Hocam önce Allah, sonra sen!’ Düşünürdüm, bu ne büyük bir güç! Yeryüzünde Allah`tan sonra gelen güç olmak… Bu söz yaptığım mesleğin ne kadar büyük bir sorumluluk gerektirdiğini bana anlatırdı. Ve ben bu sözün ağırlığı altında, bu sorumlulukla hizmet vermeye çalıştım. Çok şükür 21 yıl boyunca hiçbir hastamı masada bırakmadım. Allah beni pek çok cerrahın başına gelen o kötü duruma düşürmedi. Başımı öne eğdirmedi. Sizin karşınızda mahcup etmedi. Belki bazı hastalarımı memnun edememişimdir, onlardan da huzurunuzda af diliyor, helallik istiyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın bunlar benim zaten görevimdi ve görevim olduğu için yaptım, bunun karşılığında devletten maaşımı aldım, muayenehanemde de ücretimi parası olandan zaten aldım. Ben kendimi değil sizin bana gösterdiğiniz teveccühü anlatmaya çalışıyorum.”dedi.

“HİÇ TAYİN İSTEMEDİM, KISMETİME HER ZAMAN SAHİP ÇIKTIM”
27 yıllık memuriyet hayatında bir kere bile tayin dilekçesi vermediğine değinen Dr. Salih Bora Mutlu “Memuriyetimi hiç tayin istemeden bitirdim. Her zaman kısmetime sahip çıktım. Her şeyde bir hayır aradım. Ama biliyorsunuz beni birkaç kere buradan tayinle gönderdiler. Bu tayinleri benim ve sizlerin rızası olmadan yaptılar. Tayinleri yapanlar bana, ‘Sen hastaların karşısında eğildiğin gibi bizim karşımızda neden eğilmiyorsun?’ dediler. Amirim olmayanlar, amirlik taslamaya kalktılar. Terme`de kaymakam ve başhekimden başka amir tanımayacağımı söylediğimde de, ‘Hadi bakalım Şırnak`ın yolları taştan!’ dediler. Bunları tabi ki mealen söylüyorum. Beni Şırnak`a, Kavak`a sürenler beni sahipsiz sanıyorlardı, doğru! Bir Ayvaz bir Köroğlu`yduk, kimsemiz yoktu. Ama sizler! Evet sizler “sahipsiz” Termeliler hem beni hem bana bu zulmü yapanları yanılttınız.

Bana öyle bir sahip çıktınız ki herkesi şaşırttınız. Şırnak sürgünümde tayinimin durdurulması ve geri dönmem için 7200`ün üzerinde, Kavak sürgünümde 6500 civarında dilekçe topladınız ve bu dilekçeleri ben istemeden topladınız, bir kişi diyemez ki ‘Bora Mutlu bizden tayininin durdurulması için dilekçe istedi.’ hepsini Termeliler yaptı. Çoluğu, çocuğu, yaşlısı evin tüm bireyleri tek tek dilekçeler yazdı, ‘Doktorumuzu geri istiyoruz.’ diye. Buna yetkililer duyarsız kalamadı ve her seferinde beni Terme`ye geri aldınız. Hepinize bana sahip çıktığınız için minnettarım, artık sıra Terme`mize sahip çıkmaya gelmiştir, var mısınız bu göreve? Haydi o zaman!”dedi.

TERME’NİN SORUNU ÇOK, AMA ÇÖZÜM YOLU DA ÇOK
Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Terme`nin sorunlarına ve çözüm yollarına değinen Mutlu “Öncelikle şunu ifade edeyim ki, Terme`nin kent merkezi çağdaş bir şehir görünümünde değil. Bahçesiz otoparksız bitişik nizamlı apartmanlar, kaldırımsız dar yollar ve caddeler, sıkışık pazar yerleri, park ve bahçelerin azlığı, otoparkların yetersizliği, temizlik ve çöp sorunları, hidroforsuz su kullanımının imkânsızlığı, spor ve yürüyüş alanlarının yetersizliği ve bakımsızlığı, her bahar yaşanan su taşkını korkusu, hastanenin ve otogarın yer seçiminin yanlışlığı ve buna benzer nedenlerle pek çok Termeli ve Terme`de çalışan, para kazanan insan, artık Terme`de oturmak, ikamet etmek istemiyor. Terme`de çalıştığı halde Samsun`da ya da Ünye`de oturuyor. Haliyle Terme’de kazandığı para da Terme`ye nasip olmuyor. Her sabah iş için dışarıdan ilçeye gelen birçok kişinin çektiği eziyeti biliyoruz. Terme`den bütün bu nedenlerden dolayı taşınmayı düşünenlere sesleniyorum, lütfen 4 ay 20 gün dişinizi sıkın, Allah’ın izniyle yaşanılabilir bir Terme`yi hep birlikte kuracağız.”dedi.

SORUNLARI BİLİYORUZ!

Terme`de, çocukların ve gençlerin eğitiminde Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ve 19 Mayıs Üniversitesi`nin belediyeden daha fazla destek beklediğini bildiklerini ifade eden Dr Salih Bora Mutlu, “Sadece Terme sanayi esnafının değil, hemen hemen Terme`deki tüm esnafın velinimeti olan galericilerin sorunlarını biliyor belediyeden destek beklediklerini görüyoruz. Başta Yalı Mahallesi olmak üzere Terme`deki tapu sorununu, Terme`nin aşağı köyleri denen Gölyazı ve çevre köylerinin drenaj sorunu nedeniyle her kış su altında kaldığını, Terme sahillerinin değerlendirilemediğini, hatta çöplük olarak kaderine terk edildiğini, Köybucağı`na yapılması düşünülen çöp depolama tesisinin içme suyu kuyularımızı nasıl tehdit ettiğini, Her bahar yağmurlarında Terme çayının taşacağı korkusuyla uykularınızın kaçtığını, Terme ve beldelerinde hizmet veren minibüsçü esnafının hatlar konusunda çektiği sıkıntıları, bundan doğan yolcu mağduriyetlerini, gençlerimizin spor ve sosyal ortamlarının olmaması nedeniyle çevre ilçelere gitmek zorunda olduğunu, balıkçı kardeşlerimizin genel sıkıntıları yanında tokalak avcılığında çektikleri sıkıntıları, Terme pidesinin yeterince tanıtılamaması nedeniyle, pidemizin Samsun ya da Karadeniz pidesi olarak tanındığını, çeltikçilerimizin her yaz çektiği su sıkıntısını, Termesporumuzun Terme Belediyesinden, daha fazla destek beklediğini biliyoruz. Bütün bu konularda belediyemize düşen görevleri de biliyor 30 Mart seçimlerinde sizden, bu görevleri yapabilmemiz için bize ruhsat vermenizi istiyoruz.”dedi.