Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP’DEN TERME’DE MİTİNG HAVASINDA SKM AÇILIŞI

CHP’DEN TERME’DE MİTİNG HAVASINDA SKM AÇILIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi Terme İlçe Başkanlığı; miting havasında Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) açtı.

 Cumhuriyet Halk Partisi Terme İlçe Başkanlığı; miting havasında Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) açtı. 
CHP Terme SKM açılışına; CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, CHP Samsun Millet İttifakı Milletvekili Adayları Murat Çan, Mustafa Yeşilyurt ve Suat Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Millet İttifakını oluşturan partilerin Terme temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz selamlama konuşmasının ardından “15 Mayıs sabahında coşkuyla, üzerimizden büyük bir yükü atmış olarak rahat bir şekilde uyanacağız. Aydınlıklar çok yakın, güzel günler bizleri bekliyor. Artık bu harabe düzenin sonu geldi.”dedi.
“Bu şehir bedeni burada yüreği başka şehirde olan milletvekillerinden çok çekti”
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel açılışta yaptığı konuşmada “Bu şehir bedeni burada yüreği başka şehirde olan milletvekillerinden çok çekti. Bu şehir bölge müdürlüklerini, bankalar da dahil olmak üzere başka şehirlere taşıyan, Samsunlunun halini hatırını sormayan, sadece bayramlarda, cenazelerde milletin karşısına çıkan milletvekillerinden çok çekti. Bu şehir, bu şehrin evlatlarını senden benden ötekici, berikici diye ayıranlardan çok çekti. Biz millet ittifakı birleşenleri olarak bu ülkeyi senden ve benden ayıranlara şöyle sesleniyoruz  ‘Bu ülkede bir namuslular bir de namussuzlar vardır. Bu ülkede bir işini iyi yapanlar bir de yapmayanlar vardır. Bu ülkede bir dürüstler bir de yalan söyleyenler vardır bu memlekete, bu millete. Bizler bu memleketin geleceğine kaygı duyan millet ittifakı birleşenleri olarak, Samsunlu milletvekili adaylarımızla birlikte 14 Mayıs’ta yeni bir bahara uyanacağız. Bizler el ele, gönül gönüle çiftçinin, emekçinin Termeli hemşehrilerimizin hakkını alacağı günlere 19 gün kaldı’ diyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Biz hizmette yarışan partileriz”
Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen “Bir buçuk yıldır genel merkezlerimiz, başkanlarımız, komisyonlarımız çalışıyor ve bir ortak mutabakat metni hazırladı. Şimdi bu ortak mutabakat metninin içinden bazı sıkıntıların çözüm önerilerini iktidar alıp sizlere sunuyor. Elbette helali hoş olsun. Eğer hizmet size yapılacaksa sunsunlar. Biz hizmette yarışan partileriz, şov yapmayı beceremiyoruz.” dedi. 
“Esnafımız, Gençlerimiz Tarım Üreticilerimiz Ve Herkes Terme'de Hakkını Alacak”
CHP Samsun Milletvekili adayı Termeli hemşehrimiz Murat Çan, “Bu topraklarda doğmuş, bu sokaklarda yürümüş biri olarak sizlerin hep içinden geldim, içinizde bulundum. Ama bugün çok şükür tüm Termeye hitap etmenin heyecanı içerisindeyim. Hayatımız doğduğumuz andan itibaren burada geçti. İçinizden çıktım ama hiçbir şekilde sizlerden ayrılmadım. Meslek hayatım boyunca da bu bağı arttırarak devam ettirmeye çalıştım. Bu bana sizlerle bir bağ kurmamı, bu yolculukta da bana güvenmenizi sağladı. Bu güveni öyle bir yere taşıdık ki hep birlikte buradaki büyüklerimizin sayesinde, sizlerin sayesinde genel merkezimiz de aynı inanç ve kararlılıkla bize bu görevi tevdi etti. Ben size bir birkaç söz vermek, sizlerden de bir tanecik söz almak istiyorum. Evet esnafımız, gençlerimiz tarım üreticilerimiz ve herkes Terme'de hakkını alacak. Bunu size taahhüt ediyorum, söz veriyorum. Bunun için mücadele edeceğim. Sizlerden de beni Terme’den, Samsun'a ve Ankara'ya Güçlü göndermenin sözünü almak istiyorum. Bizler bütün ekip arkadaşlarımızla sizlerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Ama bunun için kuvvetli desteğe ihtiyacımız var. Bu desteğin Terme'den başlamasını canı gönülden arzu ediyorum. Sizlere minnetlerimi, şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

“Bizler bu ülkede birlik, beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz.”
Milletvekili adayı Suat Yıldız, “Sevgili Termeliler, rahmetli babam sizin bu ırmağınız için ‘Irmağı sert, insanı mert insanların olduğu yerdir Terme’ Ben de ırmağı sert, insanının mert olduğu Termelileri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben de hemen komşunuz olan Çarşambalıyım. Biz şunu biliniz biz ayağında çamur olmayandan çeltikçi olmayacağını, yüzünde fındık dalının izinin yırtığı olmayandan fındıkçı olmayacağını, kendisinin Atatürkçü olmayanından da siyasetçi olmayacağından çok eminiz. Sevgili Termeliler hayatımın yirmi üç senesi Emek ve demokrasi mücadelesi vermekle geçti. İşçinin, esnafın, köylünün, tüccarın, çiftçinin, memurun, hak ve hukuklarını savunmakla geçti. Ben hukukçu değilim ama bu iktidar sayesinde yapmış olduğu zulümden ve eziyetten dolayı halkımıza artık bir sendikacıdan öte bir hukukçu noktasına geldim. Bizler bu ülkede birlik, beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Ekmeğimizi bölüşmek istiyoruz. Fakirlikle değil zenginlikte eşit olmak istiyoruz. Birbirimize kem gözle bakmak istemiyoruz. Karşı mahalle bu mahalle diye ayrım yapmak istemiyoruz. Can ciğer, kuzu sarması birbiriyle sıkı kucaklaşan insanlar olmak istiyoruz. Ama siyasi çıkarlar uğruna yirmi yıldır bizleri karşı karşıya getirdiler. Sen falanca partilisin, sen filanca partilisin diyerek kardeşi kardeşe küstürdüler. Değerli arkadaşlar bizler bu ülkeyi kurmuş olan siyasi iradenin torunlarıyız. Dolayısıyla yeniden 1919 ruhuyla ülkeyi yeniden muazzam medeniyetler seviyesine çıkarmak için hep birlikte mücadele edeceğiz ve başkanımın dediği gibi dokuz tane milletvekilinin dokuzunu da Ankara'ya tarihe geçeceğiz.”dedi.

“Bu sofrayı birleşe birleşe büyüteceğiz”
“Millet İttifakı milletimizin ittifakıdır.”diyen Milletvekili adayı Mustafa Yeşilyurt ise “Bu ittifak herhangi bir siyasi kaygıyla beklentiyle kurulmuş bir ittifak değildir. Bu ittifak herhangi bir siyasi şahsiyetin siyasi ikbal mücadelesi de değildir. bu ittifak milletimizin yaşadığı ağır koşulların bir an evvel ortadan kaldırılması, yaşadığı makus tarihin özellikle son dönemlerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile getirilen ve yaşadığı makus tarihin bir an evvel değiştirilmesi için seksen beş milyon vatandaşımızın bir araya gelme ittifakıdır. Onun için milletin ittifakıdır.  Bu sofra seksen beş milyonun sofrasıdır. Bu sofrayı birleşe birleşe büyüteceğiz” dedi. 
“Termeli hemşehrilerim, birbirimize güler yüzle bakma zamanı geliyor.”diyerek konuşmasını sürdüren Yeşilyurt “Somurtarak, ön yargılarla birbirimize bakma dönemini kapatacağız. Birbirimizle kavga ederek enerjimizi içeride tüketiyoruz. Her kim dini ve milli değerlerimizi istismar ederek sizlerden oy istiyorsa, onlara yüz vermeyin. Siyasi fikirlerimiz farklı olabilir, farklı düşünebiliriz, rekabet edebiliriz ancak bunu medeni ölçülerde yapacağız. Bundan sonraki yüzyılda yani ikinci yüzyılda biz daha demokratik, daha özgürlükçü, daha adil her bir vatandaşımızın dinine, inancına, milli değerlere bakışına veya mezhebine veya yaşam tarzına göre ayırarak mı bakacağız yoksa bir arada farklı fikirlerle yaşamaya mı devam edeceğiz? Bunun kararını vereceğiz. Seçim bundan sonraki seçimimizin adı budur. Demokrasi için mücadele edenler mi? Otoriter baskı düzeni için mücadele edenler mi diye ayırıyoruz. Artık bir karar verme dönemindeyiz.”dedi.