Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÇİFTÇİLER İSYANDA

ÇİFTÇİLER İSYANDA

ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçilerin 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlanamamasının tepkilere yol açtığına dikkat çeken Başkan Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, bu yanlışlığın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

 ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçilerin bir defaya mahsus verilecek 5 Bin TL'lik ikramiyeden yararlanamamasının tepkilere yol açtığına dikkat çeken Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, bu yanlışlığın düzeltilmesi çağrısında bulundu.
Çiftçilerimizin çoğunluğunun emekli yaşını doldurmuş ve bir vesileyle emekliliğe hak kazanmış vatandaşlar olduğunu hatırlatan Ergün “Bu çiftçilerimiz 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamaması onlara yapılan büyük bir haksızlıktır. ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçilerimiz alınan bu kararla bir mağduriyet yaşamaktadır. Vereceğiniz bir talimat ile alınan bu karar tekrar revize edilmeli ve emekli çiftçimizin mağduriyeti giderilmelidir"açıklamasında bulundu.

 HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından alınmış olan bu karar gerçekten çiftçiler başta olmak üzere emekli olup da çalışmak zorunda kalan tüm vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.”diyen Başkan Ergün “Çiftçilerimizin hangi şartlarda hangi zorlukları aşarak üretime devam ettiğini biliyoruz. Ve bunu bulunduğumuz her mercide anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz. Hiç kimse keyfinden başka işle uğraşmıyor. Bu demek oluyor ki çiftçi zaten bitmiş, bırakalım ölsün. İnsanlar geçim derdi içinde. Çiftçilerimiz ilgili kanunda gerekli değişikliklerin yapılarak bu ödemeden yararlandırılmayı ve mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedir.”dedi.
Ergün, bazı çiftçilerin bu ödemeden yararlanmak amacıyla kayıtlı bulundukları odalardan ayrılma ya da üyeliğini sonlandırma talebinde bulunduklarını belirterek, "Çiftçilerimiz sistemden ayrılsa da yine ikramiye alamayacaklar. Üzerinden en az 2 ay geçmesi gerekmektedir. Bu nedenle de çiftçilerimizi uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.