Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İlçemiz Söğütlü ve Evci Mahallelerinde çiftçileri bilgilendirmek amacıyla çiftçi toplantısı yapıldı.

İlçemiz Söğütlü ve Evci Mahallelerinde çiftçileri bilgilendirmek amacıyla 6 Şubat 2018 Salı günü çiftçi toplantısı yapıldı.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Tekniker Muharrem Yüksel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden İlçe Müdürü Tuncay Demir, Ziraat Mühendisleri Aydın Taşova ve Hürriyet Taşpınar, Ziraat Odasından Genel Sekreter Mehmet Öztürk ve Ziraat Mühendisi Buket Altunpala ve TARSİM Karadeniz Bölge Müdürlüğünden konu uzmanı Ziraat Mühendislerinin katılımıyla çiftçi toplantısı düzenlendi.


Toplantıda TARSİM (Tarım Sigortaları Müdürlüğü) konu uzmanları TARSİM ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. Ağaç sigortası ve tarla bitkilerinde yaban domuzu zararının da teminat kapsamına alındığı anlatıldı.
GTH İlçe Müdürü de tarım ve hayvancılıkla ilgili desteklemeler hakkında bilgi verdi.


GTH İlçe müdürlüğü Mühendisleri ve Ziraat Odası temsilcileri üreticilerin sorularına cevap verdi, ayrıca önümüzdeki üretim sezonu için dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirme yapıldı.


GTH İlçe Müdürü Tuncay Demir, küresel ısınma ile tarımın büyük oranda etkilendiğini ve bu yıl sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde sıkıntılar oluşturabileceğini vurguladı.


2090 sayılı tabi afetlerden zarar gören çiftçilere yönelik yardımı kapsayan kanunun TARSİM´le güvence altına alınabilen konularda uygulanamadığını anlatan Tuncay Demir, çiftçilerin zarar görmemesi için ürünlerini sigortalatmaları gerektiğini ve ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.


Katılımın yoğun olduğu toplantının son kısmı soru cevap olarak tamamlandı.