Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ÇİFTÇİLERİMİZ KONYA FUARINDA

ÇİFTÇİLERİMİZ KONYA FUARINDA

TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen "Konya Tohum", "Konya Hayvancılık" ve "Sulama Teknolojileri ve Bitki Besleme" fuarlarının açılışı gerçekleştirildi.


Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde kayıtlı 50 üreticinin de katıldığı fuar açılışı sonrası üreticiler Konya´nın meşhur tarihi yerlerini de gezme fırsatı buldular.
Açılışda konuşma yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi´ndeki açılış töreninde, Kıbrıs´ın yaşam standartlarını düzeltmek ve dünyada hak ettiği yeri alabilmesini sağlamak için Türkiye´yle çalıştıklarını söyledi.
TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise 2018 yılında Konya´da 15 farklı alanda fuarın hazırlanacağına dikkati çekti.
Düzenledikleri fuarlara destek beklediklerini anlatan Ersözlü, şunları kaydetti:
"Fuarlar bu bölgeye destek olacak. Tüm ülkenin ve sektörün paydaşlarının kazanacağını umuyoruz. Bu yıl fuara yurt içi ve yurt dışından 100 firma katılıyor. Tohumculuk, bitki besleme ve sulama teknolojileri konusunda fuarlarımız iki ayrı holde yerini aldı. Ayrıca bir holde de canlı hayvanlarla ilgili bir sergimiz var. Fuarlarımızın hayırlı ve bol kazançlı olmasını diliyorum."dedi.
Terme İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, ?Tarım Fuarı ülkemiz ekonomisinde önemli yere sahip organizasyonlardandır. Konya İlimizde düzenlenen tarım fuarları da bu alanda öncü olma özelliğindedir. İlçemizde 50 kişilik önder çiftçi grubumuzun hem bu alanda yeni teknolojileri görme hem de üretim konularıyla alakalı faaliyet gösteren firmalarla üretim ve pazarlama aşamalarıyla alakalı olarak görüş alışverişinde bulunma imkanları olmuştur.
Üreticilerimiz üretim maliyetlerini düşürme, kaliteli ürün üretme noktasında gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundadır. Çiftçilerimizin özellikle Konya Tarım Fuarı gibi kapsamlı tarım fuarlarına katılmalarını önemsiyoruz. Farkındalık oluşturma adına bu tür organizasyonları gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Üreticilerimiz fuar alanındaki incelemenin ardından Konya´nın tarihi mekanlarını da gezme imkanına sahip oldular.?dedi.
Haber: Nazan Şentepe İşler