Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARINA FAİZSİZ ERTELEME

ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARINA FAİZSİZ ERTELEME

Devlet eliyle karara bağlanan tedbir paketi kapsamında üreticilerimize getirilen kolaylıklara bir ilave de Tarım Kredi Kooperatifleri'nden geldi.

    Devlet eliyle karara bağlanan tedbir paketi kapsamında üreticilerimize getirilen kolaylıklara bir ilave de Tarım Kredi Kooperatifleri'nden geldi. 
    Önümüzdeki Nisan ve Mayıs aylarında vadesi dolacak olan kredilerin anapara ve faiz tutarlarını 2 ay süreyle faizsiz olarak erteleme kararı aldı. 
    Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam şunları söyledi:
    "Dünyayı etkisi altına alan bu zor süreçte bütün kurum ve kuruluşlarımızın büyük bir çaba ve fedakârlık ortaya koyduğu salgınla mücadele sırasında; bir yandan vatandaşın ve dolayısıyla toplumun sağlığı noktasında önlemler alan Devletimiz, bir yandan da üretimin sekteye uğramaması için hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta bazı ekonomik tedbirleri kamuoyu ile paylaşmıştı. Salgının boyutu, ekonomik tahribatı her ne kadar şimdiden öngörülemese de, üreticinin ve tabi tarımsal üretimin desteklenmeye devam edeceği duyurulmuştu. Bu doğrultuda zaten bir önceki döneme ait destekleme ödemelerimiz de belirlenen tarihlerde ve hiçbir aksamaya mahal verilmeksizin gerçekleşmektedir. Çiftçilerimizi memnun edecek bir karar da Tarım Kredi Kooperatiflerinden geldi. Kuruluş, önümüzdeki Nisan ve Mayıs aylarında vadesi dolacak olan kredilerin anapara ve faiz tutarlarını 2 ay süreyle faizsiz olarak erteleme kararı aldığını açıkladı. Karar gereği,  30.04.2020 tarihine kadar yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri durdurularak yeni takip işlemlerinin yapılmayacağı ve ihtiyati haciz kararlarının icra edilmeyeceği belirtilirken; bu süreçte gecikmeye giren kredilerin, takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenilmesi karara bağlandı. Çiftçilerin, Risk Merkezi'ndeki siciline 'mücbir sebep' notu düşülmesi sağlanarak, vadesi Nisan ve Mayıs aylarında dolacak olan kredilerin anapara ve faiz tutarları 2 ay süreyle faizsiz olarak ertelemesi kararlaştırıldı.
    Üreticilerimizin dikkatine sunar, bu zor süreçte tüm kurumlarıyla Devletimizin ve bizlerin kendilerinin yanlarında olmaya devam edeceğimizi belirtirim."