Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

ÇİFTÇİMİZ BÜYÜK ZARARA UĞRADI

ÇİFTÇİMİZ BÜYÜK ZARARA UĞRADI

Salıpazarı barajının hala yapılmadığına dikkat çeken Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, “Çiftçimiz yine büyük zarara uğradı.”dedi.

 Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Terme’de yaşanan sel felaketinden dolayı çiftçilerin büyük zarara uğradığını belirterek Salıpazarı barajının hala yapılmamasının ilçeye büyük zararı olduğunu söyledi.
Ergün, açıklamasında “Çiftçilerimiz her yıl sel felakaketi ile karşı karşıya kalıyor ve ürünleri büyük zarara uğruyor. Gerekli önlemlerin alınması, zarara uğrayan çiftçilerin masraflarının karşılanması ve ekipman desteği sağlanması gerekmektedir.
Selden dolayı zarar gören çiftçilerimizin hasar tespitleri yapılarak devlet tarafından karşılanmalıdır. Bir türlü yapılamayan Salıpazarı barajı nedeniyle çiftçilerimiz her yıl bu sel felaketi ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Çiftçilerimizin alın terini alıp giden sel baskınlarına önlem alınmış olsaydı bunlar yaşanmamış olacaktı. Salıpazarı projesini erteleyip başka projeleri hayata geçirilirse bu son kaçınılmaz olur. 
Yapılmayan baraj nedeniyle perişan olan çiftçilerimizin feryadını her yıl biz dile getirirken malesef günü kurtarmak adına “yaralar sarılacak” demeçleriyle gün geçiştiriliyor. Sigortası var veya yok hiçbir ayrım yapılmadan bütün çiftçilerimizin tohum mazot ilaç işçilik gibi giderleri hesaplanıp devletimiz tarafından karşılanmalı ve mağduriyetleri giderilmelidir. Ayrıca icarcı olarak çiftçilik yapan çiftçilerimizin yani toprak sahibine değil işleyenin adına ödemeler yapılmalıdır. 
Özellikle çeltik üreticimiz çok mağdur oldu. Birçok üretici dinamolarını kurtaramadı. Ekipman desteği de %50 hibe kapsamında ki kuraya tabi tutulmadan mağdur olan çiftçilerimize verilmelidir. Selden dolayı zarar gören esnafımıza, çiftçilerimize ve bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”dedi.