Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ÇiKOLATA'DA TERME iMZASI

ÇiKOLATA

Terme'de hayata geçirilen Butik Çikolata Eğitimi Kursu'na katılan 8 kadın girişimci, çikolata tutkusunu Terme'de mesleğe dönüştürdü.

Termeli kadın girişimciler Ayşe Yılmaz, Tuğba Yılmaz, Kübra Çetin, Nagihan Çetin, Dilek Er, Fahriye Kökten, Melek Yıldız ve Kader Er, Terme'de hobi olarak katıldıkları Butik Çikolata Eğitimi Kursu sonrası, bu hobilerini mesleğe dönüştürdü.
Çikolata yapma fikrinin kendilerine heyecan verdiğini ifade eden girişimciler, “Aldığımız eğitimin ardından aklımızda kendi işimizi kurma fikri oluştu. Çikolata yapımı konusunda kendimize güveniyoruz. Değişik aromalarla farklı çikolatalar üretmeye başladık. Aromalarımızı meyve marmelatlarından oluşturuyoruz. Çeşitlerimiz arasında bitter, sütlü, truff ve fildişi var. Bunların aromaları ise şuan için kavun, tahin pekmez, nane limon, erik, kara dut, susam badem, fındık ve franboğazdan oluşuyor. İleriki zamanlarda zencefil, portakal, şeftali, kayısı, mahlep, tarçın ve Trabzon hurması aromalı çikolatalar üretmeyi hedefliyoruz. Bu aromaları tamamen doğal ve yerel tatlardan oluşturmaya özen gösteriyoruz. Çünkü amacımız ilçemizi, pide, çeltik, fındık gibi ürünlerin yanı sıra Hanımeli Çikolata ile marka haline dönüştürmek.”dedi.

TERME'NİN ADI ÇİKOLATA İLE ANILACAK
Çikolata yapma konusunda iddialı olduklarını dile getiren girişimciler “Terme'nin yeni sembolü inşallah Amazon Hanımeli Butik Çikolata olacak. Yeni açılmamıza rağmen yaptığımız çikolatalar, gerek aromaları olsun gerekse şekilleri itibariyle yoğun talep görüyor. Çikolata satışlarımızı şuan için Soğancılar Park'ta yapıyoruz. Burada dışarıdan gelerek mola veren bir çok kişi, çikolatalarımızı tatma fırsatı buluyor. Biz de Terme'nin tanıtımını yapmış oluyoruz. Ayrıca sosyal medya üzerinden de çikolata tanıtımlarımızı sürdürüyoruz.” dedi. 

Kadın girişimciler, kursun açılmasında katkısı olan ve kendilerini bu imkanı sunan Başta Kaymakam Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Samsun Büyükşehir Kalkındırma Dairesi Başkanı Eyüp Elmas, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Soğancı Park AVM Tesisi Sahibi Kemal Soğancı, Tarımsal Kırsal Kalkınma Koop. Sanatları Eğitmeni Ayşe Yılmaz, Kooparatif Başkanı Cemil Keleş ve Çikolata ustası Hüseyin Kaptankın ile usta öğretici Gülşah Ankaralı'ya teşekkür ettiler.