Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi
fatin koç- terme haberleri- terme bilgi gazetesi

ÇİRKİN SALDIRIYA KINAMA

ÇİRKİN SALDIRIYA KINAMA

PKK´lılar, Fransa´nın Bordeaux Başkonsolosluğuna saldırı düzenleyerekTürk bayrağını indirip yanlarında getirdikleri sözde PKK bayrağını astı. Saldırıyı memleketi Terme´deyken öğrenen Franco Türk Kültür Derneği Başkanı Fatin Koç, kınama yazısıyla saldırıyı

Fransa´da PKK´lıların Türk Konsolosluğuna yaptığı çirkin saldırı 8 Şubat 2016 Pazartesi günü sabah 06.00 sularında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 100 kişilik PKK yandaşçısı grup Bordeaux kentindeki Türk Konsolosluğu´na gelerek, önce Türkiye karşıtı sloganlar attı daha sonra Türk Bayrağını indirerek yanlarında getirdikleri sözde PKK bayrağını astı.

Olayı izleyen Fransız polisinin, saldırıyı yapan terörist yandaşlarına karşı duyarsız kalması ise oldukça dikkat çekti.

 

OLAYA TEPKİ GECİKMEDİ

Başkonsolos Fahri Türker Oba, olay esnasında konsolosluk binasında olmadığı için duruma 2. Konsolos müdahale etti. Sözde PKK bayrağını konsolosluk binasından indiren 2. Konsolos, Türk Bayrağını tekrar eski yerine astı. 2. konsolosun bayrağı astığı esnada PKK yandaşları, fırlattıkları pet şişe ve taşlarla karşı müdahalede bulundu.

 

TÜRKİYE´YE DESTEK MİTİNGİ

PKK destekçilerinin terör örgütünün sözde bayrağını asmasına tepki gösteren vatandaşlar, 14 Şubat Pazar günü Türkiye´ye destek mitingi düzenledi.  Aralarında, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD), Milli Görüş ve Atatürk Kültür Derneği´nin de olduğu bölgede faaliyet gösteren 15 Türk derneğinin organize ettiği "Teröre ve terör destekçilerine hayır, Türkiye ile dayanışma" mitingine yaklaşık bin kişi katıldı.

Türk ve Fransız bayrakları taşıyan vatandaşlar, önce İstiklal Marşı´nı ardından Fransız Milli Marşı´nı hep beraber okudu. Mitingin organizatörleri,  yaşanan saldırı sonucunda halkın ısrarıyla böyle bir gösterinin düzenlendiğini belirterek, fikrin tamamen bölgede yaşayan Türk vatandaşlarından çıktığını söyledi. Türk vatandaşlarıyla PKK´lı grup arasında mitingin başında kısa süreli bir gerginlik yaşandığı ancak olayın büyümeden polis tarafından yatıştırıldığı ifade edildi. Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı gösteri yaklaşık 2 saat sürdü.

Yaşanan bayrak krizi sürerken PKK yandaşları rahat durmayarak bu seferde Türk Kültür Merkezindeki Didip Cami´ni hedef aldı. Cami duvarlarına ?Şimdi savaş zamanı? yazan grup üyeleri tabelalar üstündeki çarpı işareti koyarak hemen yanına ?CİZRE? yazdı.

 

KİMSE TÜRKLERİ HAFİFE ALMASIN,

ÜZERİMİZDEN HESAP YAPMASIN

Yaşanan saldırıyı memleketi Terme´de izindeyken haber alan Bordeaux ve Çevresi Atatürk Franco Türk Kültür Derneği Başkanı Fatin Koç, Fransız Valiliği ve Fransa´daki Türk Derneklerine yolladığı kınama yazısıyla saldırıyı gerçekleştirenlere tepki gösterdi.

23 yıllık bir mücadele sonucunda, üç yıl önce açılarak Türklere hizmet eden Başkonsolosluğa yapılan çirkin saldırının ortalığı karıştırmak için yapıldığına dikkat çeken Fatin Koç ?Terör; kan ve şiddetle beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir ve ortak geleceğimizdir. Savaşın boy gösterdiği hassas süreçten geçerken bölücüler, bu tip taciz ve kışkırtıcı eylemlerle vatandaşlar arasında kaos yaratmaktadır. Milletçe bu oyunlara karşı akıllı, soğukkanlı ve sağduyulu olmalıyız. Kimse Türkleri hafife almasın, Türkiye üzerinden hesap yapabileceğini sanmasın.?dedi.