Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ÇKS KAYDI İÇİN SON GÜN 30 HAZİRAN

ÇKS KAYDI İÇİN SON GÜN 30 HAZİRAN

Terme İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, çiftçilerden 2018 yılına ait üretim sezonu için Çiftçi Kayıt Sistemi´ne başvurularını 30 Haziran´a kadar yaptırmalarını istedi.

Terme İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, 2018 Yılı ÇKS başvurularına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Demir, çiftçilerin 30 Haziran´a kadar ilçe müdürlüklerine başvurabileceklerini belirterek, "Çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını ve kayıt güncellemelerini 30 Haziran 2018 tarihine kadar bağlı bulundukları İlçe Müdürlüklerimize müracaat ederek yaptırabilirler. Sistem ile üretim bilgilerinin kayıt altına alınarak çiftçilerimizin desteklemeler açısından mağdur olmamaları için belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.
Çiftçi kayıt sistemine başvuruda bulunmayanlar ilgili mevzuat hükümleri gereğince hiçbir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamazlar. Bu nedenle Tarımsal Bilgi Sistemi doğrultusunda tarımsal desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapmaları ve ÇKS bilgilerini 30 Haziran 2018 Tarihine kadar güncellemeleri gerekmektedir" dedi.