Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÇKS KAYITLARINDA SON GÜN 30 HAZİRAN

ÇKS KAYITLARINDA SON GÜN 30 HAZİRAN

ÇKS KAYITLARINDA SON GÜN 30 HAZİRAN

    Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, üreticilerin 2020 yılı tarımsal desteklemelerinden faydalanabilmeleri için 30 Haziran tarihine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Sisteme başvuru yapmayan çiftçilerin, sistemin sunduğu imkanlardan faydalanamayacağını hatırlatan Ergün  “Tarım alanlarının ÇKS kayıtlarının yapılması, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanmaları adına oldukça önemli. ÇKS kaydı yaptırmayan çiftçilerimiz desteklerden maalesef yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor, düşük faizli kredi kullanamıyor. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları da mümkün olmuyor. 
Ayrıca çiftçilerimizin yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelebilecek zararları doğrultusunda, kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var" dedi.
NASIL KAYIT 
YAPTIRILIR?    
Konuyla ilgili çiftçileri sürekli kısa mesaj ve sosyal medya üzerinden bilgilendirdiklerini söyleyen Ergün çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için kayıtlarını mutlaka yaptırmalarının önemini bir kez daha vurguladı.
Ergün, ÇKS kaydı esnasında çiftçilerden istenen belgeleri de şu şekilde sıraladı:
"Herhangi bir ziraat odasına kayıtlı ise, ekim yapılan ürün ve parseli, ilk kez kayıt yaptıracaklar için kendisinin ya da vekilinin bizzat bulunması, T.C. nüfus cüzdanı, 2 adet fotoğraf, köy, parsel ve ekilecek ürün."