Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇOCUK İSTİSMARINA HAYIR HADIM DEĞİL İDAM İSTİYORUZ

ÇOCUK İSTİSMARINA HAYIR HADIM DEĞİL İDAM İSTİYORUZ

Terme´de Kadınlar Platformu Topluluğu, Polatlı´da 22 Haziran´da kaybolan ve 7 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile Ağrı´da, dedesine bayram ziyareti için gittiği köyde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir

Terme´de Kadınlar Platformu Topluluğu, Polatlı´da 22 Haziran´da kaybolan ve 7 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile Ağrı´da, dedesine bayram ziyareti için gittiği köyde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir için basın açıklaması düzenledi.
Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında toplanan Terme Kadınlar Platformu Topluluğu 600 Milletvekiline seslenerek "Hadım değil idam istiyoruz, Gelin idamı getirelim? şeklinde sloganlar attı.
Kendilerine Terme Kadınlar Platformu Topluluğu ismini verdiklerini belirte Aysun Yazıcı ve Gülbahar Aksu, ?Bu gün buraya toplanmamızın amacı her gün giderek daha da artan ve sıkça karşılaştığımız çocuk istismarlarına tepki çekmektir. Çocuk istismarlarının biran önce son bulması için milletvekillerimize sesleniyoruz. Biran önce idamın gelmesini istiyoruz.? dediler.
Topluluğun basın sözcüsü öğretmen Derya Duman ise, ?Son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan çocuk cinayet ve tacizlerine karşı istek, öneri ve tepkilerimizi koymak için bu topluluğu oluşturduk. Senin benim değil bu çocuklar hepimizin çocuğu, kardeşi. Bu çocuklar Türk milletinin geleceği, geleceğimizi yok etmeye çalışanların idamdan başka çıkışı olmamalı. Hükümetimize sesleniyoruz İdam biran önce meclise getirilmeli. 600 milletvekilimize de sesleniyoruz. Hiç bir bahane üretmeden 600 Evet ile idam cezasını çıkaralım. Eğer bu yavrularımızın katilleri de diğerleri gibi hak ettiklerinden daha az ceza alırlar ise bu millet dizginlenemez. Eskiden bir işkence türü olarak yaraların üzerine elmas tozu serpilirmiş bu çağın işkencesi de bu dünyalar güzeli Eylül´ümüz ve Leyla´mız ve daha niceleri elmas parçaları gibi düşüyor yaralarımızın üzerine. Ateş düştüğü yeri yakar yakar da tek temennimiz bu ateş sıçrayarak evlerimize yayılmasın. Anneler, babalar sizlerde aile bağlarınızı güçlendirin. Çocuklarımızın seyrettiği çizgi filmleri, oynadıkları oyunları kontrol edelim. Aile yapımızı bozacak çocuklarımızın bilinç altına kötü düşünceler yerleştirecek her şeyden uzak duralım durduralım. Basın açıklamamıza katılan katılmayan herkse teşekkür ederiz.? şeklinde açıklama yaptı.
Eyleme katılan kadınlar, "Çocuklarımızın sesi olmak için toplandık. Hadım değil idam istiyoruz. Leylaların, Eylüllerin kanı yerde kalmasın. Babalar ve annelerin ciğerleri yanmasın. Biz bu sapıklarla yaşamak istemiyoruz." gibi bir çok sloganlar atarak program son buldu.