Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Çocuk Felci İçin Pedal Çeviriyorlar

Çocuk Felci İçin Pedal Çeviriyorlar

Gaziantepli 11 bisikletçi, "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" projesi kapsamında bin 530 kilometre yol katederek Samsun`a ulaşacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen "Çocuk Felci İçin Sürüyoruz" projesi kapsamında 11 bisikletçi, Gaziantep`ten Samsun`a pedal çevirmeye başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünden hareket eden bisikletçiler, çocuk felcine dikkat çekmek ve uluslararası alanda kamuoyu oluşturmak hedefiyle 10 gün boyunca bin 530 kilometre yol katedecek.

Etkinlik kapsamında 8 şehre uğrayacak olan sporcular, 25 Ekim`de Samsun`a ulaşmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sporcuların uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende, projeyi hazırlayan İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay ve ekibine teşekkür etti.

Sorunların birlik ve beraberlik içerisinde çözülebileceğini ifade eden Şahin, hastalıklar konusunda da bu düşüncenin elden bırakılmamasını istedi.

Koruyucu tedavi ve önlemlerin önemine dikkati çeken Şahin, "Kendimiz için ne kadar mücadele ediyorsak, tanımadığımız ve bilmediğimiz birileri için de çalışmamız lazım" dedi.

İpekyolu Rotary Kulübü Başkanı Işınsu Alpay ise sporculara, parkur tamamlanana kadar eşlik edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından 11 bisikletçi Adana`ya doğru yola çıktı. -