Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

ÇOCUK OYUNLARI  ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı`nın ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği?nde oynanan oyunlar büyük ilgi gördü.

Yarışmaların ilk etabında ilçedeki tüm okullar kendi içinde yarışmalar düzenledi. Burada birinci gelen öğrenciler Terme Kapalı Spor Salonunda Samsun’da yapılacak müsabakalar için tekrar yarıştı. Bu yarışmalarda birinci gelen, Yahya Kemal İlkokulu, Gölyazı İlkolkulu, Fatih Orataokulu, Anafartalar Ortaokulu, Bazlamaç Ortaokulu, İTO Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu, Geçmiş İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, ilçemizi temsilen 16-17 Nisan tarihlerinde Samsun’da yapılan müsabakalara katıldı.

Renkli sahnelerin yaşandığı yarışmada öğrenciler; birinci sınıflar bayrak koşusu, ikinci sınıflar çember koşusu, üçüncü sınıflar kiremit devirme, dördüncü sınıflar fasulye toplama, beşinci sınıflar tünel topu, altıncı sınıflar mendil kapmaca, yedinci sınıflar seksek, sekizinci sınıflar yakan top, dokuzuncu sınıflar ise halat çekme oyunu oynadı.

Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Şenol Kul` a ve katılan tüm okullara teşekkür etti.