Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

´ÇOCUKLARIMIZIN ÇIĞLIĞINI DUYDUK´

´ÇOCUKLARIMIZIN ÇIĞLIĞINI DUYDUK´

MHP Grup Başkanvekili Usta, geçtiğimiz hafta, birbiri ardına, insanın kanını donduran, insanlığa sığmayan olayları peş peşe yaşadık, çocuklarımızın çığlıklarını duyduk. Son derece can sıkıcı bir durumdur. Acil çözüm bulunmalı" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulu´nda cinsel istismar vakalarını gündeme getirdi. "Geçtiğimiz hafta, birbiri ardına, insanın kanını donduran, insanlığa sığmayan olayları peş peşe yaşadık, çocuklarımızın çığlıklarını duyduk" diyen Usta, "12 Şubat tarihinde Adana´da bir düğünde üç yaşındaki bir çocuğumuz cinsel saldırıya uğradı, 15 Şubat tarihinde Antalya´nın Manavgat ilçesinde de dört buçuk yaşındaki bir kız çocuğu babası tarafından sürekli tacize uğradı "dedi. 

 Usta, " Öyle çığlıklar duyuyoruz ki insan insanlığından utanıyor. Ayrıca, diğer bir olay da 18 Şubat tarihinde de Diyarbakır´da yaşanan bir diğer olayda cinsel istismar suçunun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunmasına rağmen tutuksuzluğuna karar verildi. Bu son derece can sıkıcı bir durumdur. Konunun acilen gözden geçirilmesi lazım, neden böyle kararlar alınıyor, ona bir bakmak lazım. Sadece 2017 yılında 387 tane çocuğumuz cinsel saldırıya uğradı. Bu konuda oluşturulan komisyonun da en hızlı şekilde çalışarak burada eğitimle ilgili, işin psikolojik, sosyolojik boyutu ve ceza boyutuyla ilgili kararların bir an evvel alınıp bu konuda tedbir geliştirilmesi çok önemlidir "diye konuştu. Halk Gazetesi