Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ÇOCUKLARIN EN MUTLU GÜNÜ

ÇOCUKLARIN EN MUTLU GÜNÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Terme´de coşkuyla kutlandı.

Terme Kaymakamlığı´nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için düzenlediği kutlama programı, 23 Nisan Salı günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanına çelenk töreni ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından sona erdi. Akabinde makam ziyaretleri gerçekleştirildi.

MAKAM KOLTUKLARI ÇOCUKLARIN OLDU
Terme´de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilkokul öğrencileri ilçedeki mülki amirlerin koltuğunu devraldı.
Terme Kaymakamı Mehmet Parlak´ı ziyaret eden Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Nesibe İclal Ar kaymakamlık makamını devralırken, Ahmet Ersoy İlkokulu öğrencilerinden Fatih Emirhan Keskin ile Bilal Kılıç da Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç´ın makamını devraldı.
Kaymakam Parlak ve Belediye Başkanı Kılıç, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere ve okul idarecilerine teşekkür ederek, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutladılar.

KUTLAMA PROGRAMI ATATÜRK İLKOKULUNDA YAPILDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı aynı gün, Atatürk İlkokulu bahçesinde yapıldı.
Yine Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Talip Sevim, sivil toplum kuruluşu üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, halk oyunları gösterisi, anasınıfı öğrencilerinin ront gösterisi, ödül töreni ve kapanış ile devam etti.

ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
23 Nisan dolayısıyla çocuklar arasında ilçede çeşitli yarışmalar düzenlendi. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini, protokol üyelerinden aldılar.
Dereceye giren öğrenciler şu şekilde:
?Ulusal Egemenlik ve Hayalimdeki 23 Nisan? konulu 1. ve 2. sınıflar arasında yapılan resim yarışmasında Fatih İlkokulundan Yaşar Tarkan Tecir birinci, Oğuzlu İlkokulundan Büşra Parlak ikinci, Ahmet Ersoy İlkoku-lundan Azra Bahadır ise üçüncü oldu. 3. 4. sınıflar arası resim yapılan resim yarışmasında, Atatürk ilkokulundan Ece Bilge Orgun birinci, Fatih İlkokulundan Beren Su Çelik ikinci, Ahmet Ersoy İlkokulundan Zehra Ceren Akman üçüncü oldu.
Ortaokullar arası yapılan şiir yarışmasın-da Cumhuriyet Ortaokulundan İlayda Keskin birinci, Gölyazı Ortaokulundan Sevda Torun ikinci, Kozluk Ortaokulu İkbal Topal ise üçüncü oldu. Ayrıca spor dalında çeşitli okullardan ödül kazanan öğrenciler de ödüllerini aldı.