Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÇOK GEÇ OLMADAN

ÇOK GEÇ OLMADAN

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerine yönelik Zararlı Alışkanlıklar ve Madde Bağımlılığı konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerine yönelik 7 Mart Salı günü okulun konferans salonunda Çok Geç Olmadan Projesi Ekibinde bulunan öğretmenler Ender TİRYAKİ ,Yunus Emre SEZGİN ve Rehber öğretmeni Muammer YALDIZ ile işbirliği yapılarak Zararlı Alışkanlıklar ve Madde Bağımlılığı konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı.
Rehber Öğretmeni Muammer YALDIZ sigara gibi bağımlılık yapan maddelere alışmanın çok çabuk ve kolay olduğunu ama bırakmanın da bir o kadar zor olduğunu söyleyerek özellikle öğrencilere ´´Bir kereden bir şey olmaz sözüne´´ kanmamaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Bu konuda ısrarcı olan arkadaşlarında uzak durmaları ve aileleri ile iletişim kurmaları onları gelecekte bu gibi tehlikelerden koruyacağında sözlerine ekledi. Ayrıca HAYIR deme becerilerini de geliştirmek için çeşitli eğitim seminerleri verdi.
Programa 150 ye yakın öğrenci veli katılımı sağlanmış olup programa davet edilen Mustafa EYİ uzun yıllar sigara içmiş ve sonrasında tedavi olarak sigarayı bırakmış biri olarak deneyimlerini ve yaşadıklarını öğrenci ve velilerimizle paylaştı.Öğrencilerin katılımcılara yönelttiği soru ve cevaplarla sunum sona erdi.