Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Çöken İstinat Duvarı Yenilenecek

Çöken İstinat Duvarı Yenilenecek

Terme’de Çöken İstinat Duvarı DSİ Tarafından Yenilenecek
Terme ilçesinde çöken ve maddi hasar oluşturan istinat duvarı DSİ tarafından tekrar yapılacak. İlçede can kaybı olmaması için Terme Belediyesi ekiplerinde geçici önlemler tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğü ekipleri çöken alanda incelemelerde bulundu.
Terme ilçesi Fenk Mahallesinde eğitim kurumlarının yer aldığı alanda bulunan Terme Çayının kenarındaki istinat duvarı ve yolda çöküntü meydana geldi. Yaklaşık yedi yıl önce yapıldığı belirtilen istinat duvarı alanında Terme Belediyesi ekiplerince geçici önlemler alındı. Yaya ve araç trafiğine kapatılan bölgede Terme Belediyesi Zabıta ekiplerince uyarıcı levhalar yerleştirilerek vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. 
Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri çökme meydana gelen alanda yaptığı incelemelerde duvarın 2015 yılında yapılacak olan bakım faaliyetlerinde yenileneceğini ve çalışmalara en yakın zamanda başlanacağını bildirdiler. 
UYARI LEVHALARINA DİKKAT!
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul meydana gelen olayın ilçede 21-22 Kasım tarihlerinde meydana gelen sel felaketinin etkilerinden biri olduğunu ifade etti. Olay bölgesinde can ve mal kaybı yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını sözlerine ekleyen Başkan Kul “İlçemizde geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketi neticesinde Terme içinden geçen ırmak yatağının bazı kısımlarında önemli hasarlar meydana gelmişti. Sel felaketinin etkilerinden biri gördüğümüz olay ile ilgili Devlet Su İşleri yetkililerimizden aldığımız bilgilere gore yeni bir proje çalışması yapılarak çökme oluşan alanlar yenilenecek. Sorun tamamen ortadan kalkıncaya kadar vatandaşlarımızın uyarı levhalarına dikkkat etmelerini rica ediyoruz.” dedi.