Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÇÖP AKTARMA İSTASYONU İLE ?1 MİLYON? LİRALIK TASARRUF

ÇÖP AKTARMA İSTASYONU İLE  ?1 MİLYON? LİRALIK TASARRUF

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kurulacak çöp aktarma istasyonu sayesinde yılda 1 milyon liralık tasarruf sağlayacaklarını bildirdi.


Günde ortalama 60 ton evsel atık toplayan Terme Belediyesi, ilçe sınırları içinde ´Katı Atık Aktarma İstasyonu´ kuracak. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin Yalı Mahallesi mevkiinde 10 bin m2 alana kurulacak olan Çöp aktarma istasyonunda sona gelindiğini belirterek, günlük 8 aracın fazladan ortalama 2 saat zaman harcadığına vurgu yaparak, artık aktarma istasyonundan Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Dönüştürme sahasına tek araçla gidileceğini söyledi.

ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU
Katı Atık Aktarma İstasyonunun faaliyete girmesiyle birlikte kamyonlar dakikalar içerisinde sıra beklemeden çöplerini boşaltacak ve çalışma yaptığı bölgeye hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Aynı zamanda o kadar mesafe gitmek için fazladan yakıt da harcamayacak. Göreve geldikleri günden beri kaynakların doğru yönde kullanılması için çalıştıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yeni yapılacak Katı Atık Aktarma İstasyonuyla zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacağını belirtti.


KAMYONLAR TOPLAYACAK TIR TAŞIYACAK
Kul, ?İlçenin Yalı Mahallesi mevkiinde yapımı devam etmekte olan Katı Atık Transfer İstasyonu çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.
Kul, Temiz Terme için vahşi çöp depolama sahalarının kapatıldığını ve rehabilite edildiğini belirterek, ?İlçemizde toplanan çöpleri her gün 8 kamyonla 35 kilometre uzaklıkta yer alan Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Katı Atık Düzenli Depolama Sahasına taşıyoruz. Bunun maliyeti çok yüksek. Öyle ki yılda sadece akaryakıt için 500 bin lira gibi bir harcamamız oluyor. Personel ve diğer giderlerle maliyet bir milyon lirayı buluyor. Tüm bu giderleri minimuma indirecek bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çöp aktarma istasyonunu kuruyoruz. 10 kamyonla taşınabilen çöpü artık yeni alacağımız semi treyler ile tek seferde taşıyacağız? dedi.
Son hazırlıkların yapıldığı Çöp Aktarma İstasyonu kısa sürede hizmete başlayacak.