Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CORONA’YA KARŞI TERME’DE ÖNLEMLER ARTIRILDI

CORONA’YA KARŞI TERME’DE ÖNLEMLER ARTIRILDI

Türkiye'deki ilk Corona virüsü vakasının açıklamasının ardından yurdun dört bir köşesinde insanların ortak kullanım alanları ilaçlanmaya başlandı.

    Türkiye'deki ilk Corona virüsü vakasının açıklamasının ardından yurdun dört bir köşesinde insanların ortak kullanım alanları ilaçlanmaya başlandı. Bu kapsamda ilçemizde de önlemler alınmaya devam ediyor.
    Yetkililerden alınan bilgiye göre Terme Belediyesi ekiplerince ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ilaçlama çalışmaları sürüyor.
    Şu ana kadar belediye, hükümet konağı, jandarma binası, okullar, camiler, duraklar, park ve bahçeler gibi halkın bire bir temas ettiği alanların ilaçlandığını ifade eden yetkililer, ilaçlama çalışmalarının belli rutinlerle devam edeceğini bildirdiler.
    Vaka tespiti sonrası, Samsun Büyükşehir Belediyesi Terme Özel Halk otobüsleri de tedbir ve hijyen amaçlı ilaçlanırken fabrika, çay ocağı, market, kuaför gibi özel iş yerleri de önlem amaçlı ilaçlama çalışmalarına katıldı. 
    
    HİJYEN KURALLARINA 
    DAHA ÇOK DİKKAT EDELİM
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç “Özellikle toplum sağlığını hızlı bir şekilde etkileyebilecek olan toplumsal kullanım alanlarında ilaçlama çalışmalarımız düzenli periyodlarla devam ediyor. Hemşehrilerimizden de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeleri dikkate alarak hijyen kurallarına daha çok dikkat ederek topyekün seferberliğe dönüşen bu konuya katkılarını bekliyoruz. ”açıklamasında bulundu. Hbr: Murat KILIÇ