Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ İKİNCİ ÜNİVERSİTE GELİYOR

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ İKİNCİ ÜNİVERSİTE GELİYOR

Samsun Valisi Osman Kaymak. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Samsun´a ikinci üniversite kurulması anlamında talimatları olduğunu bu nedenle OMÜ Rektörü ile istişare içinde olduklarını söyledi.

Samsun ´İl Ekonomi´ Toplantısı SASKİ toplantı salonunda Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Osman Kaymak, İçişleri Bakanlığının talimatı kapsamında ilin ekonomik durumunu ve potansiyelini ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla hem ilgili kamu kurumları hem de şehrin ekonomik aktörleri olan esnaflar, işadamları ve meslek kuruluşları ile sivil toplum örgüt temsilcileriyle ilk toplantıyı düzenlediklerını belirtip genel bir değerlendirmede bulundu.

BU TOPLANTILAR ÇOK ANLAMLI

Nüfus yoğunluğu ile birlikte Samsun´un ticari ve sanayi potansiyelinin son derece yüksek olduğunu, stratejik konumunun sağlamış olduğu getirilerle bölgedeki diğer illere göre de daha avantajlı bir durumda bulunduğunu ifade ederek, "Karadeniz havzasına açılan ilk deniz kapısı ve İç Anadolu´ya açılan ilk kara kapısı olması özelliğiyle, bölgenin ticari yapısında önemli bir yere sahiptir. Bu toplantılar bence çok anlamlı toplantılar. İlimizin genel ve ekonomik yapısının masaya yatırılacağı bu toplantıya kurumların katılarak fikir beyan etmeleri gerekir. Ayrıca bundan sonraki toplantılarımıza milletvekillerimizi de davet etmeliyiz. Buradaki konular ilin bütün sektörlerini ilgilendirecektir. O yüzden bu toplantıyı çok önemsiyorum. Benim aslında Vali olarak kendime özellikle çalışma alanı olarak seçtiğim alanlardan birisi istihdam ve ekonomi alanlarıdır. Daha önceki çalıştığım yerlerde bu alanları eğitim ile birlikte kendime bir iş olarak edinmişimdir.?dedi.

SAMSUN´UN POTANSİYELİ YÜKSEK


Samsun´un ekonomik potansiyelinin çok yüksek bir il olduğunu belirten Vali Osman Kaymak konuşmasının devamında, ?Bu zamana kadar ilimizde çok güzel çalışmalar yapılmış ve ilimiz belli bir seviyeye gelmiş. Samsun jeopolitik yapısıyla, coğrafik yapısıyla, 4 ulaşım aksıyla, Çarşamba ve Bafra gibi büyük iki ovasıyla birlikte Karadeniz Bölgesinin amiral gemisidir. Samsun bütün bu konuları kullanarak daha iyi bir yere gelebilir. Samsun´un daha çok üreten bir il olması Türkiye´nin güçlenmesi anlamını taşır. Samsun´un potansiyeli çok yüksek, bu potansiyeli daha iyi kullanabileceğinin düşünüyorum. Bu çerçevede herkes her alanda daha çok açılım sağlayacak. Bölgenin amiral iliyseniz burada yapacağınız bu açılım hem ülkeyi hem de bölgeyi etkileyecektir. O yüzden ilimizi ve ülkemizi etkileyecek köklü çalışmalara ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN TALİMAT VERDİ


Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan´ın ikinci üniversitenin kurulması anlamında talimatları olduğunu da belirterek, "Buranın nasıl bir üniversite olması için Sayın Rektörümüzle konuşuyoruz. Önümüzdeki günlerde 24 Mart´ta Sayın Cumhurbaşkanımız ilimizi ziyaret edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğimiz konular ve öneriler bu toplantıdan çıkabilir. Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyareti sırasında ilimizin genelini etkileyen bir sunum ve brifing verme imkanımız olacak. Bu toplantı vesilesi ile Samsunumuza yapılan yatırımlar ve hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kamu ve özel kurum yöneticileri ile tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi. SAMSUN HABER HATTI