Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CUMHURİYET MTAL´DE 10 KASIM PROGRAMI

CUMHURİYET MTAL´DE 10 KASIM PROGRAMI

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ´ün 79.ölüm yıldönümü anma etkinliği kapsamında, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin´de 10 Kasım programı düzenlendi.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin´de, 10 Kasım Cuma günü saat 09.05´de, Müdür Yardımcısı İncinur YAKIN başkanlığında, gezi inceleme kulübü öğretmenleri tarih öğretmeni Ender Tiryaki ve coğrafya öğretmeni Nuri Genç koordinatörlüğünde kulüp öğrencilerinin de katılımıyla Atatürk´ü anma programı düzenlendi.
Okulda, kulüp öğrencileri tarafından günün önemini ve maneviyatını yaşatacak şekilde etkinlik panosu hazırlandı.
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Müdür Yardımcısı İncinur Yakın yaptı.
Yakın, konuşmasında ?Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir.
Atatürk`ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; "Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır"dedi.

O, YERYÜZÜNE BİR İNSAN OLARAK GELMİŞ

BİR CİHAN OLARAK GİTMİŞTİR!

Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk Milleti´ni sonsuz bir aşkla sevdiğini aktaran Yakın, konuşmasının devamında ?Mustafa Kemal Atatürk milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun "Ben, gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim" sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.
Hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk´ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir.
Onun bize bıraktığı ışık, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bizler, onun bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak, ona layık bir millet olmaya devam edeceğiz.
Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum.?dedi.