Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin 99.yıl dönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

    Cumhuriyetin 99.yıl dönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.     
    Kutlama programı kapsamında 28 Ekim Cuma günü Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlenirken tören programı 29 Ekim Cumartesi günü aynı yerde devam etti.    
    Törene Terme  Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Eren Dede, Askerlik Şubesi Başkanı V. Per. Atğm. İbrahim Garan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Gençlik ve Spor Müdürü Halil Seyrekli, siyasi parti ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.    
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kaymakam Metin Maytalman ile Belediye Başkanı Ali Kılıç, halk ve öğrencilerin bayramını kutladı.    
    Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bayram mesajının okunmasının ardından Kaymakam Metin Maytalman, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.     
    Maytalman, konuşmasında milletimizin zaferle sonuçlanan kurtuluş mücadelesine değinirken gençlere ve öğrencilere de “Sizler bu ülkenin geleceği, bu milletin ve devletin teminatısınız. Çağdaş medeniyet savaşından kopmamak, küresel güçlerin oyuncağı olmamak, milletin birliği, ülkenin bağımsızlığı ve devletin bekasını tehlikeye atmamak için çok çalışmak, özellikle bilim ve teknolojide varlık göstermek, başarılı olmak zorundayız. Bu başarının temeli bu çağlarda, okul yıllarında çok çalışılarak atılabilir. Yeni nesillerin eğitim ve terbiyesi ile mükellef öğretmenlerimizin size bu şuurla yaklaştıklarından şüphemiz bulunmamaktadır. Bu duygu ve düşünceyle herkesin bayramını kutluyorum.”sözleriyle seslendi.    

    Cumhuriyet bayramı temalı okunan şiirler, halk oyunu gösterileri, türküler, kültür ve spor alanında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni ve tören geçişi  ile devam eden programa, Samsun Bando Ekibi ile “2023'e Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına koşuyoruz” etkinliği renk kattı.     
    Samsun Bando’nun sahnede çaldığı marşlarla start alan Termeli gençlerin “2023'e Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına koşuyoruz” etkinliği, meydandaki dev ekrandan büyük bir heyecanla izlendi.     
    Ünye Caddesi Sanayi Sitesinden start alan bay ve bayan koşucular, Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na ilk varan kişi olmak için kıyasıya yarıştılar. Meydana ilk ulaşan ve ipi göğüsleyen erkek yarışmacılardan Berat Kurt olurken, kadınlardan ise Reyhan Özdemir oldu.
    Belediye Başkanı Ali KIlıç program sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında “Ülkemizin, milleimizin 99'uncu yılını kutladığımız cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.100'ncü yıla yürüdüğümüz cumhuriyetimizin “2023'e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Koşuyoruz” sloganıyla düzenlediğimiz koşu etkinliğiyle geleceğimizin teminatı gençlerimizi cumhuriyetle buluşturduk. Öncelikle bu koşuya katılan tüm genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bize bu koşunun düzenlenmesinde destek veren Terme İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve özellikle yine ilçemizde beden eğitimi öğretmenliği yapan kıymetli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah milletimizin, ulusumuzun, cumhuriyetimizin ilelebet payidar yaşaması için gençliğimizin bu cumhuriyete sahip çıkmasını canı gönülden temenni ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun”dedi.
    Terme'de coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı programı, koşucular için düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.