Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CUMHURİYETİN 93. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYETİN 93. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümü her yerde olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Terme´de Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı kut­la­ma­la­rı 28 Ekim Cuma günü Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da dü­zen­le­nen tö­ren­de saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı´nın ar­dın­dan Ata­türk anı­tı­na, Terme Kay­ma­kam­lı­ğı, Terme Gar­ni­zon Ko­mu­tan­lı­ğı ve Terme Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı çe­lenk­le­ri­nin ko­nul­ma­sıy­la baş­la­dı.

Prog­ra­mın su­nu­cu­lu­ğu Da­rüş­şi­fa Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si Ede­bi­yat Öğ­ret­me­ni Yıl­maz İman­lık tarafından yapıldı
29 Ekim Cu­mar­te­si günü devam eden kut­la­ma­lar kap­sa­mın­da 08.45´te İlçe Kay­ma­kam ve­ki­li Recep Aydın, Kay­ma­kam­lık ma­ka­mın­da resmi, özel ku­ru­luş­lar ile hal­kın bay­ram teb­rik­le­ri­ni kabul etti. Aka­bin­de kut­la­ma prog­ra­mı 09.30´da Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da devam etti.

Prog­ra­mın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan Terme Kay­ma­kam Ve­ki­li Recep Aydın ?Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 93. yı­lı­na ka­vuş­ma­nın mut­lu­lu­ğu ve he­ye­ca­nıy­la bu büyük günde siz­le­ri sevgi ve mu­hab­bet­le se­lam­lı­yor Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı­nı­zı teb­rik edi­yo­rum. Ne mutlu biz­le­re ki 93 yıl­dır mu­asır me­de­ni­yet­ler se­vi­ye­si­ne ulaş­ma an­la­mın­da büyük me­sa­fe­ler kat ettik. Mil­let ola­rak 15 Tem­muz ge­ce­si bir­lik ve be­ra­ber­lik sı­na­vın­da Ça­nak­ka­le´de Kur­tu­luş Sa­va­şı´n­da ol­du­ğu gibi al­nı­mı­zın akıy­la ay­rıl­dık. Bu cen­net va­ta­nı biz­le­re miras bı­rak­ma uğ­ru­na can­la­rı­nı feda eden aziz şe­hit­le­ri­mi­zi min­net­le ve rah­met­le anı­yor, kah­ra­man ga­zi­le­ri­mi­ze en derin şük­ran­la­rı­mız su­nu­yo­rum 29 Ekim Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı­nı­zı teb­rik edi­yo­rum.? dedi.

Daha sonra prog­ram Yi­ğit­can Şavlı, Fatma Uzun­ca, Yusuf Ak­türk´ün 29 Ekim ile il­gi­li oku­du­ğu şi­ir­ler­le devam etti. Emrah Kuv­vet yö­ne­ti­min­de­ki Trab­zon yö­re­si halk oyun­la­rı gös­te­ri­si ise da­vet­li­le­re renk­li sah­ne­ler ya­şat­tı.

Daha sonra prog­ram kay­ma­kam ve­ki­li Recep Ay­dı­n´ın il­çe­miz Ter­me­´de gö­re­vi­nin sona er­me­si üze­ri­ne yap­tı­ğı veda ko­nuş­ma­sı ile son buldu.

Prog­ra­ma Gar­ni­zon Ko­mu­ta­nı Per­so­nel Üst Teğ­men Erkan Boz, Terme Be­le­di­ye Baş­ka­nı Şenol Kul, İlçe Em­ni­yet Mü­dü­rü Lütfi Tan­rı­ku­lu, İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Özer Ersoy, Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İlçe Mü­dü­rü Halil Sey­rek­li, İlçe Milli Eğiti Şube Mü­dür­le­ri, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı, daire amir­le­ri, öğ­ret­men, öğ­ren­ci ve çok sa­yı­da va­tan­daş ka­tıl­dı.