Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CUMHURİYETİN 94. YAŞI KUTLANDI

CUMHURİYETİN 94. YAŞI KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm yurt genelinde olduğu gibi Terme´de de çeşitli kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Terme´de gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü Saat 13.00´te Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına, Terme Kaymakamlığı, Terme Garnizon Komutanlığı ve Terme Belediye başkanlığı çelenklerinin konulması ile başladı.
Törene;Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Cumhuriyet Savcısı Yakup Ocak, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Talip Sevim, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yzb. Erkan Boz, Terme İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, Terme Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve şube müdürleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
29 Ekim Pazar günü devam eden kutlamalar kapsamında Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Saat: 9.30´da makamında halkın bayram tebriklerini kabul etti.
Akabinde kutlama programı Saat:10.00´da Terme Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.
Program, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ortaokullar arası resim ve liseler arası mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile son buldu.
Ortaokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler;
1. Asüde Sütlü Cumhuriyet Ortaokulu,
2.Müberra Durmuş Terme Ortaokulu,
3. Rüveyda Durmuş Terme Ortaokulu ve Hülya Kaya Cumhuriyet Ortaokulu

Liseler arası Mektup yazma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler;
1. Abdülsamet Duran Terme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,
2. Sena Yıldırım Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi,
3. Nükhet Kethüda Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi