Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CUMHURİYETTE 96. YIL ÇOŞKU

CUMHURİYETTE 96. YIL ÇOŞKU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 96. yılı Terme´de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 
    Terme´de, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Atatürk Anıtı´na çelenk sunumuyla başladı. 
    Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Atatürk anıtına, Terme Kaymakamlığı, Terme Garnizon Komutanlığı ve Terme Belediye Başkanlığı çelenkleri bırakıldı.
    29 Ekim Salı günü devam eden kutlamalar kapsamında 09:30'da İlçe Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Kaymakamlık makamında resmi, özel kuruluşlar ile halkın bayram tebriklerini kabul etti. 
    Programın açılış konuşmasını yapan Murat Zaderleroğlu, “Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünün onurunu gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Biz dünyaya hak ve adalet getiren, dünyaya nizam veren, asil Türk milletinin evlatlarıyız. Bizler görevlerimizi yaparken mesleğimiz ne olursa olsun dünyanın kaderini değiştiren milletin mensubun olmanın onurunda görevimizi yapmalıyız. Her zaferin arkasında büyük fedakarlıklar vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında da Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kıymetli vatandaşlarımız dünya da adında Cumhuriyet yazan çok sayıda ülke vardır, fakat Cumhuriyetin manasını ruhunu yansıtmayan Cumhuriyetlerdir. Türkiye Cumhuriyeti ise özüyle, ruhuyla insan haklarına saygılı, demokratik bir Cumhuriyettir. 
    Dünyaya huzur getiren milletin evlatları olarak, milletimiz merhametin temsilcisidir. Her ne kadar ülkemizin aleyhinde operasyon yapmaya çalışsalar da vatandaşlarımız birlik beraberlik içinde olduğu sürece dünya var oldukça bu vatan toprakları al bayrağın altında olacaktır. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.”dedi.
    Konuşmaların ardından program,     şiirlerin okunması, Atatürk’ün sevdiği türkülerin söylenmesi, halk oyunları gösterisi ile devam etti. 
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında İlçe çapında çeşitli dallarda düzenlenen yarışmada   dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından   ödüllerinin takdimi ile program son buldu. 
    Programa; Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Terme Askerlik Şube Başkan vekili Per. Atğm. Halil Tatar, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç,  Mhp İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı. 
Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER