Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DARÜŞŞİFA MTAL´DEN TÜRKÇE PROJESİ

DARÜŞŞİFA MTAL´DEN TÜRKÇE PROJESİ

Darüşşifa MTAL Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Türkçemize sahip çıkmak adına ?BİR NOKTA KADAR? isimli bir proje hazırladı.

Projenin konusunun ?TV´lerde özellikle haber bültenlerinde imla ve noktalama yanlışları oluşturuyor. Saat ile dakika arasına iki nokta değil tek nokta konulması gerektiğini medya aracılığı ile duyurmak, bu konuda öğrencilerin bilinçlenmesini ve noktalama işaretlerini doğru kullanmalarını sağlamak, Türkçenin doğru kullanılmasına katkı sağlamak, TV kanallarına bir mektup yazarak bu konuda öğrencilere doğru örnek olmalarını sağlamak.? olduğu belirtildi.

Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık proje ile ilgili şunları söyledi:
?Günümüzde neredeyse bütün televizyon kanallarında saat ile dakika arasında iki nokta kullanılıyor. Medyanın öğrencilerimizi doğrudan etkilediğini düşündüğümüzde biz doğrusunu öğretsek bile öğrencilerin aklında televizyonda gördüğü yanlış kullanım kalabiliyor. Üniversite sınavlarında noktalama ile ilgili bir soru yanlış yapıldığında yüzlerce kişiden daha az puan alınabiliyor. Yani bir noktanın bir öğrenciye verdiği kayıp noktalar şeklinde karşımıza çıkabiliyor. İşte buradan yola çıkarak öğrencilerimizin noktalama işaretlerini doğru öğrenmesi ve doğru kullanmasına katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi hazırladık. Bütün ulusal kanallara bu konuda bir mektup yazdık ve onlardan projemize katkı sağlamalarını istedik. Türkçeyi doğru konuşmak, doğru yazmak ve doğru örnek olmak bu ülkede yaşayan herkesin temel görevi olmalıdır.?