Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DARÜŞŞİFA´DAN ANLAMLI PROJE ?CAN KARDEŞİM´

DARÜŞŞİFA´DAN ANLAMLI PROJE ?CAN KARDEŞİM´

Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, edebiyat atölyesi öğrencileriyle Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Yılmaz İmanlık ve Rukiye Dal rehberliğinde anlamlı bir projeye daha imza attı.

Darüşşifa MTAL öğrencileri ?CAN KARDEŞİM? isimli bu proje ile Türkiye´nin yedi bölgesinden yedi şehit çocuğu ile mektup kardeşi olarak onlara manevi destek vermeyi amaçlıyor.
Proje koordinatör öğretmeni Yılmaz İmanlık proje ile ilgili şunları söyledi:
Bu proje ile edebiyat atölyesi öğrencilerimiz yedi bölgeden yedi şehit çocuğuna mektup yazacak. Aynı şekilde o çocuklardan da mektupların cevaplarını isteyeceğiz. Bu çocukların tespit edilmesi için her bölgeden bir öğretmeni projeye paydaş olarak belirledik. Onlar vasıtasıyla şehit çocuklarına ulaşacağız. Sonra bu mektupları kitap haline getirmeyi düşünüyoruz. Bir yıl sonra bu çocukları ve ailelerini şehrimize davet ederek onları burada ağırlamayı, şehrimizi tanıtmayı planlıyoruz.
Projedeki amacımız; öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren söz ve yazı varlığını geliştiren geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Bu ülke için canını seve seve feda eden şehitlerimizin geride bıraktığı evlatlarına destek olmak, kendilerinin yalnız ve kimsesiz olmadığını onlara hissettirmek. Kardeşlik duygusu, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek?
Böyle bir projeyi insanlara doğru anlattığımızda herkesin destek vereceğine inanıyorum.? Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER