Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DARÜŞŞİFA´DAN HUZUREVİ ZİYARETİ

DARÜŞŞİFA´DAN HUZUREVİ ZİYARETİ

Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Samsun Büyük Şehir Belediyesi Huzurevi´ni ziyaret etti.

Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12/A sınıfı öğrencileri; ders öğretmenleri Serap Y. Kaya, Hüseyin Ölmez ile birlikte 10 Mayıs Perşembe günü Samsun Büyük Şehir Belediyesi Huzurevi´ni ziyaret etti.
Kurum psikologu tarafından verilen bilgiden sonra öğrenciler yaşlılarla sohbet edip, onların yaptıkları el emeği ürünlerden oluşan sergiyi gezdiler.
Ders öğretmeni Serap Y. Kaya: ?Yaşlılık, biyolojik bir olgudur. Yaşlılıkta insanın iş yapabilme gü­cü azalır. Fiziksel olarak ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma düşebi­lir. Ruhsal yönden de kendisine yakınlık gösterecek insanları çev­resinde ister. Yaşlılar, dünle bugün arasındaki köprülerdir, Kültür yaşamımı­zı yarınlara taşımayı sağlayan en önemli varlıklarımızdır. Yaşlı kişilere saygı göstermeliyiz. Bu, aynı zamanda onlara bir minnet borcumuzdur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı olmaları gerekir. Bizler de bugün bu ziyaret ile bunu gerçekleştirmek istedik.?dedi.
Hüseyin Ölmez ise ?Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım: Bir gün biz de yaşlanıp onların karşılaştıkları güçlüklerle karşılaşacağız. Bu ziyaretleri daha sık yapmalıyız.?dedi.