Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DEAFLYMPİCHS 2017 MUHTEŞEM KAPANIŞ SEREMONİSİ İLE SONA ERDİ

DEAFLYMPİCHS 2017 MUHTEŞEM KAPANIŞ SEREMONİSİ İLE SONA ERDİ

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Valimiz Osman Kaymak,Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu´nda düzenlenen 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları kapanış seremonisine katıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Valimiz Osman Kaymak,Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu´nda düzenlenen 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları kapanış seremonisine katıldı.

Altı kıtadan 97 ülkeyi, 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getiren 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Deaflympics Samsun 2017, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu´nda düzenlenen muhteşem kapanış seremonisi ile son buldu. Seremonide ilk olarak olipiatlara katılan ülke bayraklarının kortej gecidiyle başladı. Ardından 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Deaflympics Samsun 2017´de yaşanan coşkulu anlar dev ekranda gösterildi. 

TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gösterimin ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz," 12 gün boyumca tüm katışımcıları Samsun´da misafir etmenin sevincini yaşadıklarını söyleyerek,"Misafirlerimiz şehrimize renk kattılar.Şehrimizin yaşama sevincini yükselttiler.Bizleri mutlu ettiler.İnşallah biz de tüm misafirlerimizi mutlu edebilmişizdir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Lütfen Samsun´umuzu unutmayın.Yolunuz açık olsun "dedi.

OLİMPİYATLARIN KAPANIŞ MERASİMİ İÇİN BURADAYIZ
Daha sonra Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, ?Bundan 12 gün önce dünyanın üçüncü büyük, ülkemizin de bugüne kadar düzenlemiş olduğu en büyük organizasyon olan İşitme engelliler Yaz Olimpiyat Oyunlarını burada büyük bir coşkuyla başlatmıştık. Bugün bu olimpiyatların kapanış merasimi için buradayız. Samsun ve Samsun´lular olarak bu büyük organizasyonu ülkemize ve ilimize yakışır şekilde, huzur ve güven içinde tamamlamanın gönül rahatlığı içerisindeyiz. Bu organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasında tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle beraber hareket ederek başarılı bir sınav verdiğimize inanıyorum. Emek veren,katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

3 BİN 150 SPORCU, SPORTİF BAŞARI İÇİN MÜCADELE ETTİ´
Uluslararası spor müsabakaları aynı zamanda dini, dili ve ırkı ayrı milletlerin, aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmelerin sağlayarak dünya barışına ve kardeşliğine katkı vermekte olduklarının altini çizen Vali Kaymak," Bu organizasyonda farklı kültürlerden 3.150 sporcu sportif başarı için mücadele etti. Bu sporcular kültürlerini tanıtma, Samsun´u ve Samsun´luları tanıma fırsatı buldular. Türkiye´yi, Türk insanını güzellikleriyle tanıdığınızı ümit ediyorum. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunlarında madalya alan bütün sporcuları tebrik ediyorum. Olimpiyatlara katılan bütün sporculara teşekkür ediyorum.Samsunlular adına bu organizasyonun alınması ve ilimizde düzenlenmesinde desteklerinden ötürü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, hükümetimize ve Gençlik Spor Bakanlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Olimpiyatların ülkemizde düzenlenmesi kararını veren Olimpiyat Komitesi Başkanı ve üyeleri ile olimpiyat süresince görev alan yetkililere teşekkür ediyorum. Benzeri etkinliklerde sizleri Samsun´da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı tekrar belirterek hepinize saygılar sunuyorum.?dedi.

?DÜNYAYI BİRLEŞTİRMEK İÇİN SPORUN GÜCÜNÜ BİZLERE GÖSTERDİNİZ´
Samsun´da her şeyin çok güzel olduğunu ifade eden Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, ?Bu olimpiyatlarda çalışmak için herkes çok emek verdi. Muhteşem bir 2 hafta geçirdik. Bin 530 madalya sahiplerini buldu. Samsun´un oyunlara ev sahipliği yapması için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Tüm yapılanlar için sizlere minnettarız. Dünyayı birleştirmek için sporun gücünü bizlere gösterdiniz? diye ifade etti.

?SAMSUNLULAR ÇOK GÜZEL BİR MİSAFİRPERVERLİK GÖSTERDİLER´
 Samsun´un organizasyonu çok iyi bir şekilde yaptığını vurgulayan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan, ?Olimpiyatların Samsun´da yapılmasında büyük emeği olan önceki Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Samsunlular çok güzel bir misafirperverlik gösterdiler. Yarışmalara katılan ve madalya getiren sporculara teşekkür ediyorum. Samsun´lu sporseverler centilmen bir şekilde maçları takip ettiler. Organizasyonda emeği geçen herkese ayrı, ayrı teşekkür ediyorum ?dedi.

?SPOR KARDEŞLİK, SEVGİ VE BARIŞIN DİLİDİR´
Sporun birleştirici bir gücünün olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak, ?97 ülkeden olimpiyatlara gelen sporculara, hakemlere, antrenörlere ve gönüllülere hoş geldiniz diyorum. Bu olimpiyatların Samsun´da gerçekleştirilmesinde çaba gösteren, her zaman destek veren Samsun´un evladı önceki Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç´a teşekkür ediyorum. Herkesin onu alkışlamasını istiyorum. Bu organizasyonda görev alan herkese ve salonları dolduran Samsun´lulara şükranlarımı sunuyorum. Ülke olarak biz çok şanslıyız. Çünkü başımızda bir sporcu olan Recep Tayyip Erdoğan var.Bu olimpiyat organizasyonun gerçekleşmesinde çaba harcayan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Spor dünyanın ortak dilidir. Bakın dünyadan 97 ülke burada toplandık. Hepimiz aynı dili konuşuyoruz. Spor kardeşlik, sevgi ve barışın dilidir. Spor kitlelerin ortak dilidir, kitleleri bir araya getirir. Organizasyonu başarıyla gerçekleştirmemizi sağlayan herkese şükran duyuyorum. Ülkemiz spor tesisleri ve spora yapılan yatırımlarla her zaman büyük spor organizasyonları yapmaya elverişli olduğunu buradan tüm dünyaya kanıtlanmıştır. Misafirlerimiz Samsun´u ve Türkiye´yi unutmasın? diye konuştu.

TÜRKİYE´NİN KÜLTÜR VE TARİHİ SAHNELENDİ
Konuşmaların ardından kapanış deklarasyonunu yapmak üzere ICSD Başkanı Valery Rukhledev sahneye geldi. Ardından ICSD bayrağı devir teslim töreni yapıldı.12 gündür Samsun´da olan ICSD bayrağı, Türkiye İşitme Engeliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir tarafından Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev´e verildi. Daha sonra farklı müzik ve dans gösterileri eşliğinde Türkiye´nin kültür ve tarihi sahnelendi. Şarkıcı Murat Dalkılıç´ın verdiği konser ile muhteşem kapanış seremoni programı sona erdi.

Yaşar Doğu Spor Salonu´nda yapılan törene, Samsun Milletvekili ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Erhan Usta, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan,Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdür Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma  Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sporcular ve binlerce vatandaş katıldı.