Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

DEFNE ANAOKULU´NDAN OYUNCAK KARDEŞLİĞİ

DEFNE ANAOKULU´NDAN OYUNCAK KARDEŞLİĞİ

Defne Anaokulu, Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, ?Oyuncak Kardeşliği Projesi? ile, topladığı oyuncakları Türk Kızılayı Terme Şubesine teslim etti.

Defne Anaokulu Müdürü İsa Eralp, öğretmen ve minik öğrencilerle birlikte, Kızılay Haftası ve hayata geçirdiği proje nedeniyle 6 Kazım Pazartesi günü Türk Kızılayı Terme Şubesini ziyaret etti.
Öğrencilerde paylaşma kültürünü geliştirmek amacıyla ?Oyuncak Kardeşliği Projesi? başlatan Defne Anaokulu öğrencileri, Türk Kızılayı Terme Şubesi´ne yaptığı ziyarette, kendi aralarında topladığı oyuncakları Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu´na teslim etti.

ERALP: TÜRK KIZILAYI´NA
MİNNETTARIZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İsa Eralp ?Okulumuz bünyesinde başlattığımız Oyuncak Kardeşliği Projesi kapsamında topladığımız oyuncakları, yurdumuzun diğer yörelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi hiç tanımadığımız minik öğrencilere Kızılay aracılığıyla göndermek istedik. Bu gün de bu amaçla buradayız. Yurdumuzun emin eli olan Türk Kızılayı, gerek yurt içinde gerekse yurtdışında aktif olarak çalışmaktadır. Acıları olan insanların acılarını hafifletme öncelikli görevlerindendir. Bunun dışında yardıma ihtiyacı olan yoksul insanlara barınak, gıda vb. yardımlarda bulunan Türk Kızılayı, diğer taraftan sağlık sektöründe de kan bağışı adı altında topladığı bağışlarla birçok kişiye umut olmaktadır. Bütün bunları yaparken de hiçbir şekilde çıkar gözetmemektedir. Ülkemizde 149 yıldır yürüttüğü bu çalışmalar bizleri gururlandırmaktadır. Gösterdiği bu anlamlı faaliyetlerinden ötürü Türk Kızılayı´na minnettarız. Bu vesileyle herkesin Kızılay haftasını kutluyorum.?dedi.
Böyle duyarlı öğretmen ve öğrencilerin olmasından gurur duyduklarını dile getiren Türk Kızılayı Terme Şubesi Başkanı Mehmet Aksuoğlu ise ?Türk Kızılayı adına bu anlamlı davranışlarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bu miniklerimizde inşallah büyüdüklerinde Kızılay çalışanı, Kızılay gönüllüsü olacaklar. Projelerinin amacına ulaşmasına vesile olmak bizleri mutlu ediyor.?dedi.