Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DEMİR: HER BİREY ENGELLİ ADAYIDIR

DEMİR: HER BİREY ENGELLİ ADAYIDIR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 10-16 Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Başkan Demir mesajında "Her insanın yaratılış ve yaşam biçimi birbirinden farklıdır. Dünya içerisinde bedenen ve zihnen farklı imtihanlardan geçebiliyoruz. Bu sebeple engellilik bir sağlık sorunu değil toplumumuzun en önemli sosyal sorumluluğudur.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatın içerisine dâhil edilmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi noktasında gerekli özveri ve çabayı göstermemiz gerekmektedir. Sosyal devlet anlayışımız çerçevesinde engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üreterek toplumda eşit haklara sahip, üretken bireyler olmaları için görev ve sorumluluk üstlenmeliyiz. Kalplerdeki engel aşılırsa, engelli olan vatandaşlarımız ile aramızda bir fark kalmayacak. Çünkü biliyoruz ki her birey birer engelli adayıdır.

Devletimiz engelli vatandaşlarımızın eğitimleri, tedavileri ve diğer ihtiyaçlarını karşılama noktasında hızlı ve yoğun bir çalışma yürütmektedir. Özel sektör ve kamu kurumlarında engelli istihdamına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Engelsiz bir yaşam konusunda Büyükşehir belediyesi olarak her zaman yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."dedi.