Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEMİR: ŞEHRİMİZ VİRÜS İLE MÜCADELEDE GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYOR

DEMİR: ŞEHRİMİZ VİRÜS İLE MÜCADELEDE  GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYOR

Samsun Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Demir, Eğitim öğretim yılıyla ilgili yayınladığı mesajında şehrimizin virüs ile mücadelede güzel bir dayanışma örneği sergilediğine dikkat çekerek “ Unutmayın, her zorlukla beraber muha

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eğitim öğretim yılıyla ilgili bir mesaj yayınladı.
    Başkan Demir mesajında şunları aktardı “Saygıdeğer öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz; Geçtiğimiz yıl mart ayından itibaren dünya ve ülkemiz büyük bir sınavın içerisinde bulunuyor. Pandemi sürecinin en önemli etkisi eğitim alanında yaşandı. Ancak her şeye rağmen şehrimiz virüs ile mücadelede güzel bir dayanışma örneği sergiliyor. Özellikle eğitim camiamıza gösterdiği duyarlılık için çok teşekkür ederim. 
    Sevgili Öğrencilerimiz unutmayın, sizler tarihi şanlı zaferlerle dolu necip bir milletin evlatlarısınız. Üzerinde özgürce yaşadığınız bu ülke size şehitlerimizin emanetidir. Tarihinizden, değerlerinizden kopmadan bu emaneti geleceğe taşıyacak olan da yine sizlersiniz. Her birinize güveniyorum, her birinizin ışıldayan gözlerinde ülkemizin aydınlık yarınlarını görüyorum. 
Yine unutmayın, merak ilmin anahtarıdır. Merakınız ne kadar büyükse bilginiz o kadar derin olacaktır. Bunun için soru sormaktan, sorgulamaktan asla çekinmeyin. Kalbiniz size doğru yolu gösteren bir pusuladır. Kalbinizin eleğinizden geçmeyen hiçbir şeye itibar etmeyin. Arkadaşlarınıza, okulunuza, sizin için ter döken büyüklerinize değer verin. Öğretmenlerinize saygıyı hiçbir zaman elden bırakmayın. Hayallerinizle aranıza kimsenin girmesine müsaade etmeyin. Yaptığınız işi en güzel, en başarılı şekilde yapmaya çalışın. Unutmayın, her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylık vardır. Bunun için kitapla, okumakla, kalemle bağınızı daima güçlü tutun. İnterneti en etkin şekilde kullanın, ama bu teknolojinin sizi hayattan, baharın, açan çiçeklerin güzelliğinden koparmasına müsaade etmeyin. 
    Bu vesile ile üzerimizde hakkı olan kendi öğretmenlerimizi de bir kez daha saygıyla anıyor, hayatta olanların ellerinden öpüyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm öğretmenlerimize hizmetleri ve engin sabırları için şehrim adına teşekkürlerimi sunuyor, görevlerinde başarılar temenni ediyorum. Bu duygularla 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının eğitim camiamıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, sağlıklı bir gelecek diliyorum.”