Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER TURNUVASI START ALDI

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER TURNUVASI START ALDI

Terme Belediyesi ve Terme Gençlik Hizmetleri Spor ilçe Müdürlüğü katkıları ile Terme Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ?15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Turnuvası? başladı.

Terme Belediyesi ve Terme Gençlik Hizmetleri Spor ilçe Müdürlüğü katkılarıyla Terme Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Turnuvası Abdullah Aslan Şehir Stadında, Samsun şöhretler ve Terme şöhretler arasında oynanan ve renkli görüntülere sahne olan gösteri maçı ile start aldı.
Şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan etkinlikte Kur´an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı.

Turnuvaya ilçeden 25 takım katılacak ve tüm gelirleri şehit ve gazi ailelerine bağışlanacak.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Yavuz Kambur ?Şimdi Şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine destek olma zamanı. Turnuvaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu milletle ne kadar övünsek azdır diyerek konuşmasına başlayan Terme Kaymakamı Recep Aydın ?Bu millet öyle bir millet ki milyonlarca gazisi var. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi o gece dışarı çıkan herkes gazidir. Bugün burada bu organizasyonu yapabiliyorsak ve evlerimizde rahat rahat uyuyabiliyorsak bu şehitlerimizin
sayesindedir. Bu gecede emeği geçen herkese, Terme Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul´a ve Terme Kent Konseyi Gençlik Meclisine teşekkür ediyorum.? dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz´da destan yazan Türk milletinin önünde bir kez daha saygıyla eğildiğini belirterek, şehitlere Allah´tan rahmet, gazilere şifa diledi.

Birlik ve beraberlik içinde olunduğunda yenemeyecekleri şeyin olmadığının gösterildiğini dile getiren Kul, ?Bizlerin rahat ve özgürce yaşaması için canlarını hiçe sayan şehitlerimizi asla unutmayacağız.

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz karanlığa sevk edilmek istenmiş, hain şer odakları milletin iradesine kast etmek için alçak bir kalkışma gerçekleştirmiştir. Fakat demokrasi bilinci damarlarında akan milletimiz bu kalkışmaya canları pahasına dur demesini bilmiştir. Tankların topların önüne silahsız ve sadece iman gücüyle çıkan milletimiz bu uğurda şehit olmuşlar ve destan yazmışlardır.

Hainler tarihin çöplüğünde yerini alacaklar, Ömer Halisdemir gibi kahramanlar ise bu milletin kalbinde yaşayacaktır.? ifadesini kullandı.

Törenin ardından Samsunspor´da forma giymiş eski futbolculardan oluşan takım ile Terme Belediyesinin oluşturduğu takım, turnuvanın açılış maçında karşılaştı.

Gösteri maçına Terme Kaymakamı Recep Aydın, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, 23. Dönem Samsun milletvekili Fatih Öztürk, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şener Aydın, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, eski Samsunspor´lu futbolculardan Kenan Yelek, Celil Sağır, Kasım Çıkla, Mustafa Sineçek, Sabri Şirinoğlu, Korhan Ataaşık, iş adamı Haluk Tan, Terme Meslek Yüksekokulu Müdürü Erol Terzi katıldı.