Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DENİZBANK KENTSEL VE KÖYSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

DENİZBANK KENTSEL VE KÖYSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

DenizBank Terme Şubesi`nin 13 Nisan 2015 Pazartesi günü organize ettiği Kentsel ve Köysel Dönüşüm” konulu konferans düzenlendi.

İl Özel İdare Salonunda gerçekleşen Konferansa, Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, Terme İlçe Tarım Müdürü Tuncay Demir, Terme Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Dinç, muhtarlar ve bir çok sayıda Termeli vatandaşlar katıldı.
Konferans da DenizBank Terme Şube Müdürü Barış Ocak, DenizBank Konut ve Taşıt Finansmanı Grubu Satış Yönetimi Bölüm Müdürü Arda Süer ve Marjinal Yapı Ltd.Şti. müdürü İnşaat Müh. Ayhan Işıtan birer sunum yaptılar.
Barış Ocak, kentsel dönüşümün Terme`nin doğru ve sağlıklı yapılaşması için çok önemli bir fırsat, konut finansmanında devlet desteğinden faydalanılması açısından da eşsiz bir kaynak olduğunu vurguladı. Kentsel dönüşümün yalnızca aylık düzenli geliri olan esnaf ve ücretli çalışanlar için değil, aynı zamanda hasat zamanı toplu gelir elde eden üreticilerimiz için de sektörde sadece DenizBank tarafından köysel dönüşüm” imkanı ile sunulduğu belirtildi.
Konferans da konuşma yapan Arda Süer, Terme dahil Türkiye nüfusunun %72`sinin 1. ve 2. derece deprem bölgesinde yaşadığını, bu durumun risk taşıması nedeniyle 6306 sayılı kanun ile hasarlı yada riskli binaların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerine yeni konut ve işyerleri yapılabileceği, bu kapsamdaki prosedürün tamamlanıp ilgili bakanlık izinleri alınmasından sonra kentsel dönüşüm kredilerinde sektörün lider bankası olan DenizBank`tan 10 yıla kadar vadeli aylık veya yıllık ödemeli konut finansmanı sağlanabildiğini belirtti. Yıllık ödemeli kentsel dönüşüm kredisinin sadece DenizBank tarafından kullandırılan bir kredi olduğunu ve yıllık kredi faiz oranının %4`üne kadar devlet desteğinin hem aylık hem de yıllık ödemeli kentsel dönüşüm kredisinde uygulandığı ifade etti.
Bir diğer konuşmacı İnşaat Müh. Ayhan Işıtan ise riskli yapı tespit raporunun hazırlanması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı süreçleri ve mevzuat hakkında konferansa katılanlara bilgi verdi. Kentsel dönüşüm için riskli yapı tespit raporu verebilecek Terme`deki tek kuruluş olan Marjinal Yapı Ltd.Şti.`nin bu konudaki faaliyetleri katılımcılarla paylaşıldı.