Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

DERBİDEN TERMESPOR KÂRLI ÇIKTI: 2-1

DERBİDEN TERMESPOR KÂRLI ÇIKTI: 2-1

Samsun Süper Amatör Küme BAL'e Yükselme Grubunda 24.03.2024 Pazar günü oynanan Terme Derbisini, zor da olsa Termespor 2-1 kazandı.

Samsun Süper Amatör Küme BAL'e Yükselme Grubunda 24.03.2024 Pazar günü oynanan Terme Derbisini, zor da olsa Termespor 2-1 kazandı.
Takımlar maça şu kadrolarla çıktılar:
Sanayispor: 29.Murat Şimşek, 13.Lokman Kadir Albayrak, 3.Caner Ege Aktaş, 11.Mücahit Köneçoğlu, 10.Çağatay Koç, 8.Ümit Güven, 2.Esat Enes Tok, 15.Burak Hellaç, 9.Abdulkadir Küçük, 7.Yunus uzun, 24.İsmail Tuncer. Teknik Sorumlu: Selahattin Güdek
Termespor: 29.Abdulsamet Keleş, 17.Yunus Emre Yavuz, 18.İlyas Sunay, 83.Eray Kelem, 13.Muhammet Ali Yenilmez, 8.Tugay Eruzun, 20.Arslan Soylu, 55.İsmail Gökçe, 25.Hakan Yağmurkaya (Kap), 9.Gökhan Özkan, 14.Egemen Bulut Coşkun
Maç, güneşli ancak soğuk ve rüzgarlı bir havada oynandı. Şeref tribünündeki seyircilerden bazıları, maç başladıktan sonra güneş alan karayolu tarafındaki tribüne geçtiler.
Sanayispor'un durumu biliniyordu. Kaptan Ömer sakat, İlker Tuşcan da iki gün önce Termespor'a verilmişti. Termespor için maçın kolay geçmesi bekleniyordu. Ancak hiç de öyle olmadı.  
Termespor 27.dakikada Gökhan Özkan'ın kafa golü ile 1-0 öne geçmesine rağmen ilk yarı bitmeden 43.dakikada Sanayispor Burak Hellaç ile bu gole cevap verdi. İlk yarı 1-1 sona erdi.
52. dakikada kaptan Hakan Yağmurkaya, alıştığımız kafa gollerinin aksine bu sefer topu ayakla filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. 
Bu yarıda İsmail Gökçe ve Egemen Bulut Coşkun çıktı, yerlerine Samet Hasan Yıldıran ve Kadir Çağlar girdi. Bir süre sonra Gökhan Özkan ve Eray Kelem çıktı, yerlerine Yasin Koçyiğit ve yeni transfer Ahmet Burak Karlıdağ girdi. Ancak bu değişiklikler dahi seyirciyi rahatlatacak golü getiremedi. Maç da 2-1 Termespor'un galibiyetiyle sona erdi. Böylece Termespor puanını 10'a yükselterek üçüncü sıradaki yerini korudu. Yolspor, bir sürprize imza attı ve Havza'da Havza Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek 13 puanla liderliğini korudu. 
Seyircilerden Ali Alper, “Termespor'dan böyle bir oyun beklemiyordum. Şampiyonluğa oynayan bir takım havasında değildi. Sanki ununu elemiş eleğini asmış olanların görüntüsündeydi. 
Sanayispor'a gelince, bu sezon seyrettiğim en güzel oyunlarını oynadılar. Yine Sanayispor'dan Mücahit Köneçoğlu'nu da bu kadar canlı ve istekli görmemiştim” dedi.
Termespor haftaya zor bir deplasmana çıkıyor. Termespor, 30.03.2024 Cumartesi günü saat 14.30'da Bafra'da grubun güçlü takımlarından 1930 Bafraspor ile oynarken, Sanayispor aynı saatlerde Samsun'da Atakum Belediyespor ile karşılaşacaktır. Hbr: Seyfi Günaçtı