Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DERS BiTTi, TATiL BAŞLADI

DERS BiTTi, TATiL BAŞLADI

Terme´de, 2017-2018 eğitim öğretim yılının 8 Haziran 2018 itibariyle sona ermesiyle, 52 eğitim kurumundan 12.304 öğrenci ve 923 öğretmen yaz tatiline başladı.

Oldukça yoğun ve yorucu bir çalışma döneminin bir eğitim öğretim yılını daha tamamladıklarını ifade eden Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ?Yıl boyunca öğrencilerimizin, başarılı ve aynı zamanda mutlu olmaları için ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri kazandırmaya çalıştık. Türkiye´yi yarınlara taşıyacak yeni neslin özgüveni tam, sorumluluk bilincine ve rekabet gücüne sahip, Millî ve manevi değerlerle yoğrulmuş bireyler olması için çabaladık.?dedi.

VELİLERE SESLENDİ
Yüksek notların ders başarısı hakkında bilgi verse bile hayatta mutlu ve başarılı olmak için yeterli olmayacağını, çocukların karnelerini değerlendirirken doğrudan notlara odaklanmak yerine çocuğun özelliklerini fark etmeye, onların eksiklerini ve gerçekten neye ihtiyacı olduğunu belirlemeye çalışmanın daha doğru bir davranış olacağını söyleyen Ersoy velilere şu tavsiyelerde bulundu.
?Unutmayınız ki bu karne çocuğunuz kadar, sizler için de bir muhasebe yapma imkânı vermektedir. Yıl boyunca bir anne ve baba olarak onun başarısı için neleri yeterince yapamadığınızı görmenizi sağlar. Anne ve babaların sorumluluğu çocuklarının en iyi ortamlarda eğitim almasını sağlamak ve maddi imkânlarını seferber etmekten ibaret değildir. Çocuğunuzun, yeteneklerini keşfetmeye çalıştığı ve geleceğe ilişkin önemli yönelimler sergileyeceği bu dönemde maddi desteğiniz kadar ona sunacağınız manevi desteğin sağlayacağı huzura da ihtiyacı olacaktır. Bu sebeple hep birlikte bir empati yapalım ve onun beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışalım. Karneler belli bir dönem içerisinde öğrencilerin sergilediği başarıyı gösterir.?dedi.

BAŞARI SÜREKLİ OLMALIDIR!
Öğrencilerin aldıkları sonuçları tüm eğitim hayatlarını niteleyecek şekilde yorumlamaları gerektiğini söyleyen Ersoy ?Bugün başarılıysanız ve iyi bir karne almışsanız, bu yarını ihmal etmeniz anlamına gelmemelidir. Aldığınız notlar istediğiniz düzeyde değilse bu durum bundan sonra da devam eder diye ümitsizliğe kapılmayınız. Bugün notlarınız kötü olsa da bundan sonra sergileyeceğiniz bilinçli çalışma ve çabalar sizi daha iyi noktalara götürecektir. Ayrıca; Bu hafta sonu başlayacak LYS sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.?dedi.

ÖĞRETMENLİK HEM ZİHİN HEM DE GÖNÜL İŞİDİR
Son olarak yönetici ve öğretmenlere seslenen Ersoy ?Bir çocuğun dahi feda edilemeyeceği inancıyla yürüttüğünüz bu kutsal çabadan ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerle bu kutsal görevde, daha güzel bir gelecek için yan yana yürümekten onur duyduğumu ifade eder verdiğiniz emekler için şahsım, kurumum ve Terme halkı adına teşekkür ederim. Öğretmenlik mesleği hem zihin hem de gönül işidir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir tatil diliyorum.?dedi.