Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR YENİLİK

DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR YENİLİK

Terme Ortaokulu, yeni geliştirdiği projesiyle ilçemiz çocuklarına bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor. Toplumun yeni aydın kesimini Terme'den çıkarmaya kararlı olan kurum, bu yolda şimdiye kadar denenmemişi yapmaya hazırlanıyor.

Bu süreçte oluşturulan proje kapsamında çeşitli sözel, sayısal ve yetenek sınavlarıyla seçilen 5. Sınıf öğrencisi 40 çocuk, iki grup halinde 4 yıllık bir eğitime alınacak. Kesintisiz devam edecek bu eğitim sürecinde öğrenciler, alanlarında yetkin öğretmenler nezaretinde gelişimlerini sürdürürken okulun tüm imkanları da öğrencilere sunulacak.

Proje kapsamında dört yıllık sürecin sonunda tüm öğrencilerin en az iki müzik enstrümanı çalması, İngilizceyi anadili gibi anlayıp konuşabilmesi, Türk ve Dünya klasiklerini okuyup yorumlayabilmesi hedefleniyor.
İçinde yaşadığı toplumda barışık, düşünen, üretebilen, eleştirmekten çekinmeyen, yaratıcı, aklın yüceltici sırrına ermiş, sanatın derin dünyasını sezmiş, sorgulayıcı ve topluma önderlik edecek gençleri yetiştirecek bu projenin orta ve uzun vadede ilçenin de çehresini değiştireceği umuluyor.

Terme Ortaokulu Müdürü Ercan Ali Özdemir projenin gereğini ve hedeflerini şöyle açıkladı: “Akademik başarı anlamında kurumumuz Samsun’un en iyi okullarından birisidir. Daha iyi olmak için akademik alanda sürekli yeni projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz. Okulumuzun her öğretmeni adeta AR-GE mühendisi hüviyetinde. Ancak eğitime ve topluma bütünsel bir yaklaşımla bakıldığında sadece iyi liselere iyi öğrenciler göndermenin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Değişimin ruhunu yakalamak adına büyük hedefler ortaya koyup küçük adımlarla ve her yönüyle tam donanımlı gençler yetiştirmek istiyoruz. Sadece şu örnek dahi derdimizi anlatmaya yeterlidir. ODTÜ’yü kazanan bir öğrencimiz; Galatasaray Lisesi, St. Joseph Lisesi vb. mezunu gençlerle bir araya geldiğinde kişisel ve sosyal gelişiminde eksiklik hissetmesin diye, kendisini bunca yıllık eğitim sürecinin ardından değersiz görmesin, entellektüel kişiliğiyle dahil bulunduğu gurup içinde saygın bir kişi olarak görülsün istiyoruz.

Bizim çocuklarımız bunu yapabilir mi? Hem de en iyi şekilde! Unutmayalım burası Terme, burası Samsun, burası bir devrin yeniden başladığı Anadolu toprağı” Okul Müdürü Ercan Ali Özdemir, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Anadolu, kurak görünen toprağından nice filizler çıkarmıştır, yeter ki işlensin, hürmet edilsin. Anadolu insanı da toprağına benzer, işlendikçe nice cevherlerini döker ortaya. Bu proje toprağa vurulmuş bir çapadır,bir çabadır. Milli manevi değerlerine bağlı vatanını milletini seven ve ait olduğu milletinin değerleri ile çatışmayan nesilleri yetiştirmek adına geleceğimiz, ülkemiz ve mukaddesatımız için hiç bir maddi ve manevi külfetten çekinmeden işe atılmalıyız ki; Mevlana’nın,

Yunus Emre’nin, Ak Şemseddinlerin torunları da günümüzü aydınlatacak güneşin yeniden bu topraklarda doğmasına vesile olsunlar.”
Projenin hazırlanmasında ve olgunlaşmasında bizlerden maddi manevi desteğini esirgemeyen ilçe Kaymakamımız sayın İlyas Gün’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Özer Ersoy’a ve kurumsal paydaşımız Terme Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne katkılarından ve desteklerinden dolayı ayrıca sükranlarımızı sunarız.