Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DİKKAT! PİYASADA SAHTE PARA DOLAŞIYOR

DİKKAT! PİYASADA  SAHTE PARA DOLAŞIYOR

Yurt genelinde piyasaya sahte para sürülmüş olabileceği gibi iddialar artarken, sahte paranın izine İlçemizde de rastlandı.

Sahte para mağdurlarından olan Fenk Mahallesi Karakol Sokak esnaflarından Hayrettin Güngör İlçe Emniyet yetkililerinden yardım istedi.

Teknolojideki ilerlemeye bağlı olarak her geçen gün daha da yaygınlaşan kalpazanlık, Terme esnafını mağdur ediyor. İşyerinde, sahte paralar yüzünden mağdur olan Hayrettin Güngör konuyla ilgili denetimlerin arttırılmasını istiyor. Sahte paralar yüzünden ikinci defa mağdur olduğunu söyleyen Güngör, ?Terme´de 15 yıldır esnaflık yapıyorum. Gün içerisinde yüzlerce kişiyle karşılaşıyoruz. Her seferinde paraları kontrol ediyoruz. Fakat iş yoğunluğundan bazen sahtekarların kurbanı oluyoruz.?dedi.

Paranın, kontrol cihazından geçirilmeden kesinlikle anlaşılmadığını söyleyen Güngör, ?Gerek renk gerek yazı olsun gerçeğinden ayırt etmek çok zor. Ancak para kontrol cihazıyla sahte olduğu anlaşılıyor. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar detaylı yapılmış. Sadece ben değil mağdur olan çok esnaf var. Fakat nedense bunu saklıyorlar. Terme esnafı zaten zor günler yaşıyor. Bir de sahte para ile daha da zor duruma düşüyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın çok dikkatli olması gerekir.? şeklinde konuştu.