Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DOĞA KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ

DOĞA KATLİAMINA  İZİN VERMEYECEĞİZ

Terme Çevre Platformu işbirliği ile Sivaslılar Mahallesi Beyaz Çemberliler Kadın Hareketi” Terme'de termik santrallere hayır dedi.

Terme`ye kurulması planlanan santrallere karşı, Terme`nin Sivaslılar Mahallesi kadınları, başlarına beyaz çember örterek kirli enerjiye karşı olduklarını sesleriyle duyurdular.

18 Ocak Pazar günü Terme`nin Sivaslılar Mahallesi Cemevi önünde toplanan mahalle sakinleri kadınlar, Terme’ye kurulması planlanan santralleri, sadece kendi mahallelerine değil, Terme topraklarında hiçbir yere kurdurmayacaklarına yemin
ettiler.

Beyaz çemberli çevre dostu Sivaslılar Mahallesi kadınları santralin doğaya, tarıma, havaya, suya, hemen hemen her şeye zarar vereceğini belirterek sağlıklı bir havada, sağlıklı toprakta yaşamak, yeni nesillerin de sağlıklı ortamda yetişmesini istediklerini vurguladılar.

Kadınlar, “Biz Sivaslılar Mahallesi bayanları olarak, anneler, evlatlar, bacılar olarak mahallemize hatta Terme`nin hiçbir noktasına santral yapılmasına izin vermeyeceğiz. Sadece mahallemize değil civar mahallelere de yapılmasını istemiyoruz.

Bu doğa katliamına izin vermeyeceğiz. Birlik olup direneceğiz. Bu uğurda her türlü mücadeleye hazırız. Ekinimizi onlara yok ettirmeyiz. Çamlıca`da, Akçay`da diğer bayanlarla organize olarak beyaz çemberliler hareketiyle Terme Çevre
Platformuna destek veriyoruz. Gerekirse Tekkeköy`deki doğa dostlarıyla, Sinop`taki dostlarımızla, Rizedekilerle birlikte olup güzel Karadeniz`imizi heba ettirmeyeceğiz.

Biz mahallemizdeki turizm potansiyelinin, yöremizdeki geleneksel tarımımızın değerlendirilmesini istiyoruz. Birliğiz ve güçlüyüz. Bunu böyle bilsinler. Ve her geçen gün artırıyoruz.” dedi.

Sivaslılar Mahallesi Muhtarı ve TERÇEP üyesi Sefa Yıldırım, “Geçen yıllarda yine mahallemize bir santral yapılma girişimi olmuştu. Biz mahalle sakinleri olarak büyük bir gayret göstererek bu mücadeleden galip ayrıldık. Şimdi aynı mücadelemize devam ediyoruz. Güzel denizimizi, altın kumumuzu, bereketli topraklarımızı, kuş cenneti ve yemyeşil doğamızı santrallere heba ettirmeyeceğiz. Bu konuda Terme halkı kadar Sivaslılar Mahallesi sakinleri de kararlıdır. Bunu herkes böyle bilsin.”dedi.

Beyaz çemberli kadınların yapmış olduğu harekete, Terme Çevre Platformu (TERÇEP)dönem sözcüsü Zekai Altunpala, TERÇEP üyeleri ve Sivaslılar Mahallesi Muhtarı Sefa Yıldırım eşlik ederek destek verdiler.