Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DOĞU TÜRKİSTAN ZULMÜ KINANDI

DOĞU TÜRKİSTAN ZULMÜ KINANDI

Terme Anadolu Gençlik Derneği, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda toplanarak, Çin´in işgali altındaki Doğu Türkistan´da, müslümanlara yönelik yapılan baskı ve zulümleri kınamak için basın açıklaması ve dua programı tertipledi.

Anadolu Gençlik Derneği, yurt genelinde Doğu Türkistanlı kardeslerimize yapılan zulmü telin için programlar düzenliyor.
Bu kapsamda Terme Anadolu Gençlik Derneği de, 18 Ocak Cuma günü, cuma namazı sonrası, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda toplanarak, Çin´in işgali altındaki Doğu Türkistan´da, müslümanlara yönelik yapılan baskı ve zulümleri kınamak için basın açıklaması ve dua programı tertipledi.
Termeli duyarlı vatandaşların, STK´ların, esnafların, memurların, diyanet ve eğitim camiası ile ülkü ocaklarının destek olduğu programda, ?Canımız, kanımız, unutulan akrabalarımız, kardeşimiz Doğu Türkistan? sloganıyla Doğu Türkistan´a destek verilirken, zulmü yapanlar ise lanetlendi.

70 YILDIR ÇİN YÖNETİMİ İŞGALİ ALTINDA
Programda, AGD Terme Temsilcisi Savaş Kengil basın açıklaması yaptı.
Doğu Türkistan´da Müslümanlara katliam ve zulüm yapıldığını, ancak sözde insan hakları ve özgürlüğü savunan modern dünyadan tek bir ses çıkmadığını dile getiren Kengil ?Zalimi güçlü yapan, diğer insanların sessizliğidir ve zalim herkesin ortak düşmanıdır. Çünkü fırsat bulduğu anda bu yaptıklarını herkese yapacaktır. Yani bir gün herkese sıra gelecektir. Onun için bizler yapılan bu zulmü nefretle kınıyoruz. Soydaşlarımıza yapılan bu zulüm, 21. asırda insanlığın alnında kara bir lekedir. Çare, islam birliği D8´lerin işler hale getirilmesindedir. Dünyada zulüm uygulayan küresel güçler ABD, İsrail, İngiltere, AB; Irak´ı, Yemen´i, Sudan´ı, Arakan´ı, Suriye´yi işgal eden siyonist emperyalist zihniyettir. İsrail ve ABD ile stratejik ortaklık insanlığa fayda sağlamaz.?dedi.
Basın açıklaması ardından dernek yönetiminden Sabri Kengil, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için dua etti.
Program sonunda, AGD Temsilcisi Savaş Kengil, programa destek olan duyarlı Termelilere, esnaf, memur, stk, diyanet ve eğitim camiası ile ülkü ocaklarına teşekkür etti.