Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

DOKAP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

DOKAP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün Konferans salonunda 05 Aralık 2014 Cuma günü Samsun İl Müdürlüğünde görevli teknik personeller İsmail Yıldız ve Ferhat Gül` ün sunumuyla DOKAP Hibe Desteği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi ); büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin alt yapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması için yapılacak yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesini amaçlıyor. Karar kapsamında Türkvet sistemine göre işletmesi en az bir yıldır aktif olan yetiştiricilere; büyükbaş için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş en çok 200 baş anaç anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı, tadilatı ve kapasitelerine uygun damızlık erkek materyal( boğa, koç, teke) alımına hibe desteği uygulanacak.

Hibe desteği programının 2014-2018 yılları arasında uygulanacağını belirten Terme İlçe Müdürü Tuncay Demir; "Karar kapsamında kurulu veya kurulacak işletmelere yeni inşaat veya tadilatta %50, damızlık boğa, koç ve teke alımında %80 hibe desteği ödemesi verilecektir. Ahır ve ağıl yapımı tadilatı için başvurular Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze, Damızlık erkek materyal başvuruları ise İlçe müdürlüğümüze yapılacaktır.
Karar kapsamında gerçek veya tüzel kişilerce kurulacak işletmeler uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılacak." dedi.