Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

DOLANDIRICILAR HER YERDE!

DOLANDIRICILAR HER YERDE!

Terme´de bir kadını dolandırmak istediği öne sürülen kişiler, gözaltına alındı.

Terme´de bir evde bakıcılık yapan kadını cep telefonu ile arayarak dolandırmak istediği öne sürülen zanlılar, yanında çalıştığı kişinin durumu fark edip polise ihbarda bulunması sonucu yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Fenk Mahalle-si´nde H.D´nin evini telefonla arayan bir kişi, telefonu açan ve evde çocuk bakıcılığı yapan S.Y´ye kendisini polis olarak tanıtıp "adına açılan banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını belirterek, bu nedenle evindeki para ve ziynet eşyalarını vereceği adrese getirmesini istedi. Söz konusu kişi, S.Y´nin cep telefonu numarasını da aldı. Bunun üzerine H.D´yi arayan S.Y, "çocuklarının hasta olduğunu, bu nedenle acilen eve gitmesi gerektiğini" söyledi. Eve gelen H.D, durumundan şüphelenince S.Y´yi takip etmeye başladı. S.Y, evinden aldığı para ve ziynet eşyalarıyla kendisine bildirilen adrese gitti.


Konudan Terme ilçe Emniyet Müdürlüğü Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerine haber eden S.Y. polisle birlikte koordineli olarak şüphelilerle irtibat kurdu. Şüphelilerin yönlendirmesiyle çevrede H.D´nin dolaştığını gören ve otomobille S.Y´yi izleyen zanlı, cep telefonuyla aradığı kadına "Polise niye haber verdin" dedikten sonra bölgeden uzaklaştı.


Yapılan araştırmalar sonucunda Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü sivil polisleri, otomobili Ordu-Samsun karayolu sanayi mevkiisinde yerini tespit etti.
Polis araçtaki Yüksel Ş. (45), B.K. (17) ve R.T´yi (15) gözaltına aldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen zanlılardan B.K. ve R.T, Terme Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki Y. Ş´nin cezaevinden bir süre önce çıktığı, kullandığı cep telefonu numarasının yaklaşık 10 gün önce yine aynı ilçede benzer dolandırılıcılık olaylarında kullanıldığı belirlendi.


Olayın şüphelisi Y.Ş. tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.