Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

DOLMUŞ DURAKLARIMIZ YETERSİZ!

DOLMUŞ DURAKLARIMIZ YETERSİZ!

Mahalle dolmuş duraklarından yakınan Termeliler, ilçeye yakışır bir şekilde mahalle durakları yapılmasını istiyor.

Mahalle dolmuş duraklarının Terme´de sokak kenarlarında olmasından yakınan vatandaşlar ve dolmuş sahipleri ?İlçemize yakışır, mahalleyi temsil edecek figürlerin bulunacağı, ihtiyaçların karşılanacağı, dinlenebilecek, trafiği aksatmayacak, çevre sakinlerini rahatsız etmeyecek bir şekilde mahalle dolmuş durakları kurulmasını istiyoruz.?diyor.

ŞOFÖRLER DERTLİ
Dolmuş duraklarına diğer araçların park etmesinden dert yanan dolmuş sahipleri, yetkililerden çözüm bekliyor.
Araçlarıyla duraklarına geldiklerinde diğer araçlardan yer bulamayıp durağın 250-300 bazen 500 metre kadar uzağına park yapmak zorunda kaldıklarını belirten dolmuş şoförleri, yetkililerin buna çözüm bulmasını, ya kendilerine daha geniş bir alanda yer gösterilmesini ya da olan durakların dubalarla çevrilmesini istediler.
Özellikle ilçemiz Sivaslılar, Çangallar, Köybucağı, Çardak, Akbucak minibüs duraklarında büyük sıkıntılar yaşayan dolmuşçular ve yolcular yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ
TEHLİKEDE
Vatandaşlar ise indi bindi yapacakları durakların yetersizliğinden şikayet ederek ?Durağa gittiğimizde minibüsleri bulamıyoruz. Ellerimizde yüklerle çevrede dolmuş arıyoruz. Bazen hiç ilgisi olmayan ara sokaklarda bazen de durağın 200-300 metre uzağında aracı buluyoruz. Duraklar özellikle okullara giden yollar üzerinde olduğu için okul gidiş dönüş saatlerinde yaşanan yoğunluktan dolayı araçlara inip binmekte tehlikelerle karşı karşıya geliyoruz? diyor.
Vatandaşlar; ilçeye yakışır bir şekilde, dinlenebilecek, ihtiyaçların karşılanacağı mahalle duraklarına sahip olmak istediklerini belirttiler.
Mevcut dolmuş durakları çevresindeki esnaflar ?Duraklar şehrin ortasında, cadde kenarlarında. Zaten park etmeye yer yok bir de dolmuş duraklarıyla diğer araçlara park bulunamıyor. Dolmuş sürücüleri bazen araçları yolun ortasına çekiyorlar. Bu da trafik akışını etkiliyor.? diyerek dert yandı.

TEMSİLİ FİGÜRLER OLMALI
Gurbette olan vatandaşlar ise ilçeye geldiklerinde mahallelerine gitmek için dolmuş duraklarını bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, turizm açısından mahalleyi temsil edecek figürlerin olacağı durakları Terme´de görmek istediklerini belirttiler.