Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DR. ÖĞRT ÜYESİ HÜSEYİN ÖZBAY´DAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ

DR. ÖĞRT ÜYESİ HÜSEYİN ÖZBAY´DAN  SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ

Terme Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kitap Fuarında Dr. Öğrt Üyesi Hüseyin Özbay ?Okumak? konulu söyleşide okurlarıyla buluştu.

Termelilerin sevgisiyle karşılaşan Özbay yaptığı söyleşide okumanın önemine değindi.
Dr. Öğrt Üyesi Hüseyin Özbay, ?Kitap bizi sayısız insan hâlleriyle karşılaştırır. Sayısız tip ve karakterle karşılaştırır. Hayatımızda hiç gitmediğimiz yerlere götürür, başımızdan hiç geçmeyecek olaylarla karşılaştırır; yaz gelmeden yazı, kış gelmeden kışı, onu tanımadan onu, aşkı yaşamadan aşkı anlatır. İnsanın ve dünyanın hâlleri kitaplardadır. Kemal Tahir romanı ? drama düşmüş insanın kaderi? olarak tanımlar. Sadece sınayarak gözlemleyerek yaşamaya kalkarsak tecrübelerimiz bize çok pahalıya mal olur. Borges gibi seksen beş yaşında anlarız gerçekleri ama hayat bizi telafisiz bir zamanda yakalamıştır.
Hayatımızı en çok etkileyen hatta hayatımızı en çok değiştiren kitapları okuyor muyuz? Okumuyorsak neler kaçırdığımızı fark ediyor muyuz? Hayatımızı tekdüzelikten kurtaran en çok nedir, hiç düşündük mü? Sabahleyin kalkıyoruz, okula ya da işe gidiyoruz. Akşam eve dönüyoruz. Tabii ki üç övün yemek yiyoruz. Aradaki farklı şeyler dışında buna devam ediyoruz. Yani biz farklı günler değil bir gün yaşıyoruz aslında, teksifi değil teksirî yaşıyoruz. Bıkmıyor muyuz? Monotonluk canımızı sıkmıyor mu? Hayatımızı değiştirecek, güzelleştirecek bir şeyler aramamız gerekmez mi?
Olup bitenler karşısında bizi uyaran, bilgilendiren, yeni yeni insanlarla tanıştıran hayal alemimizi alabildiğine genişleten kitaplar şurada duruyor. Peki biz neredeyiz? Dinimiz Allah´ın OKU emriyle başlıyor. Bundan ala isteklendirici olabilir mi? Okumak aynı zamanda çağırmak, davet etmek demektir. Düğüne okumak derken bunu kast ederiz. Bilgiyi çağırmak, dili çağırmak, çağırmak ve oluşturmak, yeni bir dünya kurmak, o dünyada gerçek yaşamaya ve o dünyadaki paralel hayata davet etmektir? dedi.
Söyleşi sonrası Özbay okurları için kitaplarını imzaladı. Belediye Başkanı Şenol Kul, kitaplarını imzalattı ve çiçek takdim etti. Kendisine gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Özbay, memleketi Terme´de olmaktan ve okurlarıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.