Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

DUALAR ve GÖZYAŞLARI ile HACCA UĞURLANDILAR

DUALAR ve GÖZYAŞLARI ile HACCA UĞURLANDILAR

Hac vazifesini yerine getirmek için 19 Temmuz Perşembe günü 87 Hacı adayına; Kur´an, dua ve ilahi eşlikleri ile uğurlama programı hazırlandı. Yapılan programa, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın, diğer protokol

Hac vazifesini yapmak isteyenler arasında bu yıl da kura ile isimler belirlendikten sonra, Terme Müftülüğü binası önünde; Terme´den Diyanet İşleri Başkanlığına ve özel firmalara bağlı olarak gidecek 87 Hacı adayı için toplu uğurlama programı yapıldı.
Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Recep Apaydın yaptı.
Hacı adaylarına seslenen Apaydın, ayetler ile Haccın, Hac ibadetinde bulunmanın öneminden bahsederek ?Sizler oraya, Rabbim´in misafiri olarak gideceksiniz. Yüce Allah´tan sizlere şimdiden kolaylıklar diliyorum. Okunan Kur´an tilavetinde Hac belirli aylarda yapılır diyor Allah. Hac ibadeti kime farz olursa, oradaki güzelliklerden feyiz alınıp evlerinize döndüğünüz zaman; kötü söz söylememenizi, cedelleşmemenizi söylüyor. Sizlere oradan geldikten sonra; Hacı Ayşe Teyze, Hacı Ali Amca diyecekler, bundan sonra ağzımızda küfür, çirkin söz yok. Komşularımızla, akrabalarımızla, çevremizle iyi geçinmek lazım. Mü´min zaten emin olunan kişidir. Bir hacı bu vasıflara sahip olmalı. Biz bunları söylüyoruz lakin Hacca gitsekte gitmesekte hepimizde olmalı bu vasıflar. Ve borcunuz varsa ödeyin, helalleşin. Rab´bin huzuruna çıktığınızda, ?senin kulların ile helalleşip, dargınlarla barışıp geldim´ diyerek gönül rahatlığı ile dualarımızı ve ibadetlerimizi yapmalıyız. Sizler oralarda Hac arkadaşları edineceksiniz, Hac sonrası da onlarla görüşmeye devam ediniz. Orada bol bol ibadet yapınız.? dedi ve konuşmasını Hacı adayların sağ salim gelip, sevdiklerine hayırlısıyla kavuşmasını niyaz ederek bitirdi.

ŞENOL KUL´DAN HACI ADAYLARINA
KUR´AN-I KERİM HEDİYESİ
Toplu uğurlama programına katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Müftüsü Apaydın´dan sonra konuşma yaptı: ? Bana Hac ibadeti genç yaşta nasip oldu. Merhum annem ile beraber gitmiştik. Tüm Hacı adaylarımızın ibadetlerinin mübarek olmasını yüce Allah´ tan diliyorum? dedi. Ve program sonrası tüm Hacı adaylarına Kur´an-ı Kerim hediye etti.