Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

DÜNDEN BUGÜNE KASTAMONU ENTEGRE

DÜNDEN BUGÜNE KASTAMONU ENTEGRE

Kastamonu Entegre 03 Eylül 2014 Çarşamba günü bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya çok sayıda firma yetkilisi katıldı.
Açılış konuşmasını İnsan Kaynakları Mali İşler Müdürü Şenol Köksal yaparken, bilgilendir-me sunumunu Kastamonu Entegre Müdürü Ertekin Dikmen yaptı.
İlk olarak Kastamonu Entegre hakkında bilgiler veren Dikmen, “Genel Merkez`i İstanbul Altunizade`de bulunan Kastamonu Entegre`nin, kurulduğu 1969 yılından günümüze kadar sürekli devam eden yatırımlarla bugün, yedisi Türkiye`de (Kastamonu Organize Sanayi, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana) üçü yurt dışında (Bulgaristan, Romanya ve Bosna-Hersek) olmak üzere on tesisiyle Avrupa en normlarına, TSE ve ISO 9001, OHSAS 18001 belgelerine uygun üretim yapan sektörün öncü kuruluşlarındandır.

Kastamonu Entegre mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu, yonga levha (Yongapan, Yongalam, Teknopan, Teknolam), MDF (Medepan, Medelam), laminat parke (Floorpan, Artfloor), kapı paneli (Doorpan) ve bunlarla ilgili katma değerli ürünleri üretmektedir.
Kastamonu Entegre, 4 milyon m2 açık 900 bin m2 kapalı üretim alanıyla, yılda; 1,8 milyon m3 yongalevha, 1,2 milyon m3 MDF, 40 milyon m2 laminat parke, 17 milyon adet kapı paneli üretimi, yılda toplam 3 milyon m3 levha üretim kapasitesi ile Türkiye`de Endüstriyel Orman Ürünleri Sektörünün en büyük üreticilerindendir.
Dünya standartlarında modern entegre üretim tesisleriyle, en son teknoloji ve yeni ürünlere yaptığı yatırımlar ile 750 milyon doları aşan cirosu, Türkiye dışında yaptığı 240 milyon doları aşan satışı, 2012 yılında 1 milyar dolar ciro hedefi ile Türkiye`nin en fazla ihracat gerçekleştirilen endüstriyel panel üreticisi olurken Avrupa`da 6. dünyada 12. büyük ağaç bazlı panel üreticisidir.

Kaliteli ürün üretim hedefi, sürekli modernizasyon yatırımlarıyla, üretimde gerçek bir entegrasyon sağlayan Kastamonu Entegre, Türkiye ağaç bazlı panel pazarının %30` una sahiptir.
İstanbul Sanayi Odası`nın 2013 yılı ``Türkiye`nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu`` sıralamasında 46. sırada yer alan Kastamonu Entegre gelişmiş teknolojisi, yüksek kalitesi, ekonomik üretim gücü ve zamanında teslim ilkeleriyle Türkiye`de ve dünyada sektörün vazgeçilmez üreticisi konumundadır.
Türkiye`de ürün ve hizmet alanlarında müşterilerine ilkler sunan, dünya trentlerini yakından takip eden Kastamonu Entegre, melamin pres yatırımlarına paralel olarak panel grubunda devreye aldığı High Gloss, Larice, Smart, Kumaş, Freze, Wood gibi farklı saç desenleriyle de farklı yüzeyleri mobilya üreticilerine sunmakta, mobilya tasarımlarına yeni bir boyut kazandırmaktadır.”dedi.

Dikmen, konuşmasında “Kastamonu Entegre olarak yıllardır farklı lokasyonlar da yaptığımız yatırımlarla ürün çeşitleri, müşteri odaklı çalışma ve güvenilirliğimiz ile krize en hazırlıklı şirket konumundayız.
Yatırımlarımızla, sürekli hammadde ve pazara yakın olma stratejisi ile ülkemiz odun hammadde kaynaklarını kullanıp, ülkemize daha yüksek katma değer sağlanmaktadır şeklinde” değerlendirdi.

TOPLANTININ AMACI
Geçtiğimiz yıl British American Tobacco Firmasının başlangıç yaptığı, Samsun OMV Elektriğin ikincisini gerçekleştirdiği, Samsun İnsan Kaynakları Profosyonellerini bir araya getiren toplantının üçüncüsünü, 03 Eylül 2014 Çarşamba günü Hayat Holding – Kastamonu Entegre A.Ş. - Samsun Fabrikası tarafından gerçekleştirildi.
Toplantının amacı aynı ilde, aynı iş alanında fakat farklı Şirketlerde görev yapan İnsan Kaynakları çalışanlarının veya Şirket Temsilcilerinin birbirini tanıması, bilgi, fikir paylaşımının sağlanması ve var olan ilişkilerin geliştirilmesidir.

Birinci toplantıda Başarı Hikayeleri, ikinci toplantıda Sosyal Sorumluluk Projeleri olarak belirlenen toplantı alt başlığı bu kez ``Şirketlerin İş Hukukunda karşılaştığı sorunlar ve Çözüm Önerileri`` olarak belirlenmiştir.
Toplantıya katılanları bilgilendirmek için konu ile ilgili İş Hukuku Uzmanı– Avukat Fevzi Cem Şenocak da konuşmacı olarak toplantıya katıldı. Konuşmasında,
“Kastamonu Entegre olarak toplam odun hammadde ihtiyacımızın sadece %15`i ithal kaynaklardan sağlanmaktadır. Bu bize rakiplerimize karşı güç vermektedir.

Ağaç sektörü olarak baktığımızda; Balkanlar, Rusya, Ukrayna, Türkiye Cumhuriyetler, Ortadoğu, Kuzey Afrika pazarlarında bilinen bir markayız.
Bu da uzun vadeli düşünen, müşteri odaklı, pazardaki konumunu iyi bilen, rakiplerimize göre üstünlük sağlayabilecek özelliklerimizi, fark yaratacak şekilde geliştiren yönetim ekibinin başarısıdır.
Artık bundan sonra, sürdürülebilir büyümeyi temin etmek için, Türkiye` de pazar payımızı kısmen artırma düşüncemiz olsa da, bizim temel hedefimiz yurtdışında büyümeye öncelik vermektir. Bu pazarlarda pazar payımızı artırmaktır.

Biz Türkiye`yi nüfusu 70 milyon olan bir pazar olarak görmüyoruz. Aslında Türkiye, Balkanları, Ortadoğu`yu ve Karadeniz`i ve Akdeniz havzasını içine alan 290 milyonluk büyük bir pazar.
Kastamonu Entegre olarak Akdeniz ve Karadeniz havzasında sektörümüzdeki etkinliğimizi artırmak istiyoruz.
Türkiye`de üretilen ürünlerin %10 -15 kadarı bu bölgelere ihraç ediliyor.

Romanya`da ise hedef pazarlarımızı daha da genişlettik. Romanya`da 2. kapı paneli hattının devreye girmesi ile Avrupa`nın 2. dünyanın 4. büyük kapı paneli kapasitesine ulaştık.
Romanya`da üretilen DOORPAN markalı kapı panelleri Türkiye`ye ve dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Şu anda yaklaşık 80 ülkeye ihracatımız devam etmekte.

Yine Bulgaristan fabrikamız tarafından üretilen yonga levha ve melamin kaplı yonga levhalar, Bulgaristan iç pazarının yanı sıra Balkan ülkelerine ve diğer ülkelere ihraç ediliyor.”dedi.
Toplantı daha sonra yapılan ikramlarla son buldu.