Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

DÜNYA OTİZM VE FARKINDALIK GÜNÜ ZİYARETLERİ

DÜNYA OTİZM VE   FARKINDALIK  GÜNÜ ZİYARETLERİ

Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü, Mavi Yarınlar kamuoyunun dikkatini çekmek için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören ? Mavi Işık Yak Kampanyası? çerçevesinde İYİ PARTİ Terme İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kuru

Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü, Mavi Yarınlar kamuoyunun dikkatini çekmek için başlatılan ve bütün dünyada ilgi gören ? Mavi Işık Yak Kampanyası? çerçevesinde İYİ PARTİ Terme İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir ekip ilçemizdeki özel eğitim kurumlarında bulunan otistik çocuklara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sevim Karamollaoğlu Tanyeri ve yönetim kurulu üyeleri Meliha Uzun, Elif Kilim, Ali Bulat ve Mustafa Deniz´den oluşan ekip önce Özel Tuğra Eğitim Kurumunu daha sonra Sina Okulları (Özel Eğitim Kurumu) nı ziyaret edip otistik çocukların ders etkinliklerine katılarak öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Etkinliklerden sonra Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sevim Karamollaoğlu Tanyeri konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında; ?Otizm toplumsal bir sorun olup bu sorun ancak toplumsal dayanışmayla hafifletilebilir.

Daha yaşanılabilir bir dünya için öncelikle otizmli çocuklara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Otizmli çocukların özgüvenleri artırılarak ve güçlü yönleri keşfedilerek destek verilmesi daha doğru ve anlamlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü´nün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını, hep beraber deniz ve gökyüzünün rengine bürünerek otizm için mavi bir ışık yakacağımız yarınlar diliyorum.? dedi.

Özel Eğitim Kurumları yöneticileri de böyle bir günün İYİ PARTİ Temsilcileri tarafından hatırlanması ve birlikte olunmasının çok önemli olduğunu belirterek İYİ PARTİ Ekibine teşekkür ettiler.