Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR HATIRLANDI

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR HATIRLANDI

Kadına şiddetin ayyuka çıktığı bugünlerde Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Büyük Atlas Yemek Fabrikası ve Z Teks Organizasyon ile kadınlar hatırlandı.

Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Büyük Atlas Yemek Fabrikası ve Z Teks Organizasyon tarafından, Termeli bayanlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe özel, Yasemin Çetin konseri düzenlendi.
Büyük Atlas Düğün Salonunda, 8 Mart Pazar günü düzenlenen konsere, Kaymakam İlyas Gün ve Eşi Gül Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Termeli Bayanlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, tüm bayanların kadınlar gününü kutlayarak eğlenceli ve güzel bir gün diledi.

“KADINLAR SEVGİ GÖRDÜKÇE VERİMLİ OLUR”
Terme Kaymakamı İlyas Gün yaptığı konuşmada, “Hanımlar bizim annelerimiz, kardeşlerimiz, eşlerimiz... Kısacası hayatımız. Böyle bir gün olduysa bunu yaşatmalı, anlamalı, hatırlamalıyız. İlçede bunu organize etmeliyiz. Sivil toplum kuruluşlarından Esnaf Odası ve Büyük Atlas Şirketinin böyle bir etkinlik düzenlemesi bizi memnum etti. Kadınlarımız hak ettiği sevgiyi gördüğü müddetçe verimli olabilir. Onlara hak ettiği değeri göstermeliyiz.” diyerek kadınlar gününü kutladı.

“EKSİKLERİ BİR BİR GİDERECEĞİZ”
“Toplumumuzun temel taşı olan kadınlarımız, sadece bir gün değil her gün bizim için değerlidir.” diyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,“Eğer biz bunu onlara hissettiremiyorsak bu onlardan değil, bizim eksiğimizdir. Termeli kadınların toplumda yer alması için çalışmalarımız var. Samsun Büyükşehir Belediyesinde söz aldık. Özel İdare Salonunun birinci katı kültürel ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesi için bayanlara tahsis edilecek. Terme`de eksiklikleri bir bir gidereceğiz. Kadınlarımızın değerini bilmezsek tek kanatlı kuşa döneriz. Öyle olunca da hiçbir zaman uçamayız. Doğumdan ölüme kadar varlıklarıyla desteklerini bizden esirgemeyen, sevgi ve şefkati bizlere karşılıksız sunan tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”dedi.

KADINA ŞİDDET NESLİ YOK EDER
Programda, Martı Pastanesi tarafından hazırlanan pasta, tüm bayanlar adına Kaymakam İlyas Gün’ün eşi Gül Gün, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanının annesi Hava Aktepe ve Terme Bilgi Gazetesi imtiyaz sahibi Dilek Şentürk tarafından alkışlar eşliğinde kesildi.

Yasemin Çetin’in sahne almasıyla Termeli bayanlar gönüllerince eğlendi.
Programa katılan kadınlar, ülkemizde son günlerde kadına yapılan şiddeti kınadıklarını belirterek, “Kadına şiddet nesli yok eder. Son günlerde kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzler her geçen gün artıyor. Ağır cezalar getirerek devletin buna çözüm bulması gerekiyor. Kadına karşı şiddete hep beraber hayır diyoruz.”dediler.
Kendileri için düzenlenen programdan duydukları memnuni-yeti dile getiren kadınlar emeği geçen herkese teşekkür etti.